Košarka

JOVANOVIĆ: TREBA NAĆI NAČIN DA PREVAZIĐEMO CIJELU SITUACIJU I NASTAVIMO TAKMIČENJE U ABA LIGI

Autor Mirela Ljumić

KK Budućnost Voli poražena je od Ulme i ispala iz Evrokupa, te su odlučili da se okrenu obavezama u ABA ligi.

Izvor: KK Budućnost Voli

“Plavi” će u posljednjem kolu regularnog dijela sezone odmjeriti snage sa čačanskim Borcem.

“Zahtjevna utakmica u svakom slučaju, prije svega zbog naše situacije s obzirom na to da smo prije tri dana igrali meč sa Ulmom”, istakao je trener Vladimir Jovanović.

“Sigurno da smo i mentalno i fizički ispražnjeni i sada treba naći način kako da prevaziđemo cijelu situaciju na jednom i drugom planu i da nastavimo takmičenje u ABA ligi”, dodao je Jovanović.

“Zavređuje pažnju, protiv Crvene zvezde su njegovi igrači bili ravnopravan protivnik veći dio utakmice. Biće teško, ali očekujem dobru utakmicu”, kaže Jovanović.

Za Budućnost meč protiv Borca, a i posljednji u ligaškom dijelu sezone protiv Partizana, nemaju rezultatski znača, pošto će Popović i drugovi u plej-of ući sa treće pozicije.

“Završeno je takmičenje u Evropi, okrećemo se ABA ligi. Rezultatski nam meč protiv Borca ne znači, dok je za ekipu iz Čačka ova utakmica na ‘život i smrt’, jer se bore za opstanak”, kaže centar “plavih” Kenan Kamenjaš.

“Kada kažem da nam meč rezultatski nije važan to sigurno ne znači da smijemo da kalkulišemo, jer moramo da odigramo što bolje i da idemo na pobjedu kako bismo se uigravali za plej-of”, zaključio je Kamenjaš.

Susret u Morači dogodiće se u subotu u  19 sati.