Košarka

NOVA POBJEDA ZVEZDE, FENER SRUŠEN U PIONIRU

Autor Mirela Ljumić Izvor Kurir

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su sve šanse da se plasiraju u TOP 8 Evrolige, ali su "crveno-bijeli" u poslednji meč u elitnom takmičenju ušli silno motivisano, i sa velikom željom za pobjedom.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Željeli su domaći da trijumfom završe aktuelnu sezonu u Evroligi, i u tome su uspjeli. U 34. kolu Zvezda je pobedila Fenerbahče rezultatom 91:89, i to nakon infarkt završnice, odnosno poslije produžetka!

Večeras je na parketu Pionira viđena veoma tvrda utakmicu, bilo je lijepih poteza, ali i puno preokreta. Na početku meča, Zvezda je djelovala pomalo nesigurno, griješilau napadu, što je turski tim iskoristio i odmah došao do dvocifrene prednosti.

Ipak, ubrzo nakon toga, četa Duška Ivanovića se konsolidala, i brzo vratila u meč, da bi potom uslijedila "rezultatska klackalica".

Tako je bilo tokom većeg dijela meča, a onda je Fener u poslednjoj dionici ponovo poveo prije svega zahvaljujući sjajnom Motliju, da bi Kampaco na tri sekunde prije kraja meča pogodio "dvojku" i izborio produžetak.

Možda ce vas zanimati

Kampaco je blistao i u produžetku, te je svojim čudesnim potezima riješio pitanje pobednika, i pokazao zbog čega je jedan od najboljih plejmejkera u Evropi!

Motli je on bio najefikasniji u timu Fenera, na svom kontu je imao 27 poena, osam skokova i dvije asistencije. Pratio ga je Hejs sa 19 poena, dok je Kalates završio meč sa 11 poena.

U timu Zvezde istakako se Kampaco sa 24 poena, dok je Dobrić ubacio dva poena manje.