Košarka

PAVIĆEVIĆ: Cilj za ovu sezonu smo izvršili. Na igračima je da na utakmicama do kraja daju maksimum i iskoriste minutažu!

Autor Anđela Pešić

Tim Mihaila Pavićevića večeras (19) u posljednjem meču 25. kola AdmiralBet ABA lige dočekuje Ljubljančane.

Izvor: MONDO/Lidija Roganović

Pobjedom Crvene zvezde nad Borcem u Čačku, za košarkaše Mornara je sezona u AdmiralBet ABA ligi, makar što se tiče uzbuđenja, završena.

Tim Mihaila Pavićevića ima sedam pobjeda i već je obezbijedio opstanak, jer Borac i MZT imaju trijumf manje i gori međusobni skor, pa nikako ne mogu da ga prestignu i gurnu u bitku za baraž. Ali, Barani imaju još čak četiri utakmice do kraja i žele da rasterećenom igrom upišu još koju “recku”.

Prva prilika pruža se večeras (19 časova) u “Topolici” protiv Cedevita Olimpije, koja još ima teoretske šanse da se preuzme 3. mjesto od Budućnost Volija, ali bi moralo da se dogodi čudo - da pobijedi i večeras u Baru, te protiv Mege i Crvene zvezde u Ljubljani, a da Podgoričani izgube od Borca u subotu u “Morači”.

- Ovo je još jedan u nizu duela sa ekipama koje se nalaze u samom vrhu ABA lige. Godinama unazad Cedevita Olimpija sastavlja tim za samu završnicu, a i ove sezone je pokazala da može da pobijedi i favorizovane beogradske “vječite rivale”. Cilj za ovu sezonu smo izvršili. Na igračima je da na utakmicama do kraja daju maksimum i iskoriste minutažu koja se otvorila odlaskom određenog broja košarkaša - rekao je Pavićević.

Jedan od najboljih igrača Mornara, Marko Pecarski, vjeruje da će navijači doći da im pomognu.

- U seriji smo teških utakmica, ali na našu sreću opstanak je osiguran i to bez igranja potencijalnog baraž meča. Imali smo dosta vremena za odmor. Utakmica protiv ekipe kao što je Cedevita Olimpija je izazov za sve nas i nadamo se da ćemo, prije svega, odraditi šta je do nas, a i da će naša publika uživati u dobroj košarkaškoj predstavi - istakao je srpski krilni centar.