Košarka

ŽAKELJ: Za nas bitna utakmica i mislim da uz energiju i borbu, moraćemo igrati pametno da bi pobjeda ostala kući!

Autor Anđela Pešić

Košarkaši SC Derbija igraće danas u Podgorici protiv FMP-a utakmicu 25. kola Admiralbet ABA lige.

Izvor: MN Press

Biće to podgoričkom timu prva prilika da se domognu osme pozicije i plej-ofa regionalne lige, nakon što je Split iznenađujuće na svom parketu izgubio od MZT Skoplja.

Trener podgoričkog tima, Andrej Žakelj, da je ovo bitna utakmica za njegov tim i da moraju igrati pametno ukoliko žele pobjedu.

“Dolazi nam tim, koji igra brzu košarku sa dosta agresivnom odbranom. Malo su promijenili roster u odnosu na naš prvi duel, ali još uvijek igraju sa visokim intenzitetom i zasluženo su na visokoj poziciji. Za nas bitna utakmica i mislim da uz energiju i borbu, moraćemo igrati pametno i koncentrisano da bi pobjeda ostala kući”, rekao je Žakelj.

Krilni centar "Studenata", Danilo Tasić, takođe ističe važnost ovoga meča u borbi za plej-of regionalnog košarkaškog takmičenja što im je, kako kaže, cilj ove sezone.

“Ova utakmica sa ekipom Fmp-a je za nas veoma važna u borbi za plej-of ABA lige tako da ulazimo maksimalno motivisani i spremni. Ekipa FMP-a je jedna mlada i agresivna ekipa i ako uspijemo da im odgovorimo na agresivnost imamo velike šanse za pobjedu. Sa novom pobjedom bili bi smo korak bliže četvrtfinalu, što nam je i cilj u regionalnom prvenstvu”, istakao je Tasić.

FMP je prvi meč u Beogradu dobio 90:73, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario je 13 pobjeda i ima tri više od rivala.

Duel u dvorani Morača počeće u 18 sati. Pobjedu u gostima ostvarili su košarkaši Budućnost Volija, koji su savladali Megu 85:76.

Duel Mornar Barskog zlata i Cedevita Olimpije na programu sjutra od 19 sati u Baru.