Da, tako je!

BUM! SRBIN SRUŠIO BARSU TROJKOM U POSLEDNJIM SEKUNDAMA: Bivši plej Zvezde srušio Šarasov supertim sa vrha! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Nikola Radičević je bio heroj u pobedi Bilbaa nad Barselonom u Endesa ligi.

Izvor: Twitter/@ACBCOM

Barsa je pala, srušio je Srbin! Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde Nikola Radičević je trojkom u poslednjim momentima meča uspeo da donese pobedu Bilbau na domaćem terenu protiv Katalonaca. Supertim Šarunasa Jasikevičijusa je tako pao sa vrha Endesa lige i sada Baskonija ima šansu da ispred Reala i Barse završi kao prva u regularnom delu takmičenja. 

Na 6,8 sekundi do kraja izveo je loptu iz auta Bilbao, a onda je otišla u ruke Radičeviću. Pik sa drafta Denver Nagetsa je primio loptu. napravio sebi prostor i šutnuo preko Nikolasa Laprovitole. Lopta je ušla kao kap i ostalo je manje od tri sekunde do kraja meča. 

Nije uspela Barselona da organizuje napad za izjednačenje ili pobedu i na kraju je meč završen rezultatom 82:80 za Bilbao. Sada su na deobi prvog mesta Barselona i Real sa po 21 pobedom i pet poraza, dok je Baskonija treća sa 21 pobedom i četiri poraza, ali tim iz Vitorije igra kasnije svoj meč ovog kola. Pogledajte Radičevićevu trojku koja je sve rešila: 

Smit je bio najefikasniji kod domaćeg tima sa 22 poena, Emir Sulejmanović je ubacio 13, a Nikola Radičević je uz 11 poena dodao i četiri asistencije. Sa druge stran Abrines je ubacio 17, Mirotić 13, a Laprovitola 12 poena, dok Nikola Kalinić nije igrao na ovom meču. 

Radičevića smo upoznali u dresu Sevilje, zatim je prešao u Crvenu zvezdu, a igrao je i za Gran Kanariju, Trento, Mursiju, Promiteas, Sopot i Lietkabelis pre Bilbaa.