Košarka

ZVEZDA POBEDILA PARTIZAN - IGRAĆE ZA FINALE: Crveno-beli juniori rutinski slavili u evroligaškom derbiju

Autor Mladen Šolak

Juniori Crvene zvezde pobedili Partizan u derbiju u okviru juniorskog Evroliginog turnira "Marko Ivković"

Izvor: MN Press

Crvena zvezda pobedila je Partizan 89:73 u juniorskom derbiju Evroliginog kvalifikacionog turnira u tom uzrastu. Ekipa Branka Jorovića dominantno je "otvorila" meč, na poluvremenu vodila 22 poena razlike (56:34) i ostvarila drugi trijumf na turniru, jer je ranije u petak savladala Valensiju.

Najboljji igrači crveno-belih bili su Pavle Mišić sa 15 poena i Lazar Gačić sa 14, a velika razlika omogućila je Joroviću da odmori lidera ekipe - Nikolu Topića. Zvezdin prvotimac iz ove sezone i sin klupske legende Nikole Topića ubacio je u petak ujutro čak 31 poen (uz indeks korisnosti 45) protiv Valensije i dobio je zasluženi predah pred naredne mečeve. Sa druge strane, Partizan je doživeo drugi poraz jer je ranije danas izgubio od tima "Nekst Genereješn" koji sa klupe vodi nekadašnji evroligaški as Peteri Koponen.

U subotu, 1. aprila, drugog dana trodnevnog turnira, Partizan će od 13 časova igrati protiv Valensije, a Zvezda će od 15 igrati protiv "Nekst Generejšn" sastava, u borbi za plasman u finale. Kao i svake godine, pobednik tradicionalnog turnira "Marko Ivković" igraće na završnom turniru juniorske Evrolige, koji se održava paralelno sa senirskim Fajnal-for turnirom. Ove godine on će biti održan u Kaunasu u Litvaniji od 19. do 21. maja.

Crvena zvezda: Vuk Drobnjaković, Relja Radovanović 3, Petar Avlijaš 5, Lazar Gačić 14, Aleksa Vlajić, Lazar Gagić 13, Andrej Lučić 10, Pavle Mišić 15, Vasilije Dabić 12, Ognjen Lukić 2, Nikola Topić 9, Andrija Vuković 6.

Partizan: Savo Drezgić 17, Aleksandar Goljović 3, Đorđe Šekularac 9, Aleksa Zdravković, Stefan Plisnić 12, Fedor Vuksanović 6, Viktor Mikić 6, Jovan Jovanović 3, Matija Tomašević 2, Luka Il 2, Mladen Milićević 7, Aleksa Dimitrijević 6.