JASNO I GLASNO!

JOKIĆ JE MVP NBA LIGE! Legendarni košarkaš OBJASNIO sve - evo zašto je Srbin ispred Embida!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić treba da dobije MVP nagradu pre Džoela Embida kaže Trejsi Megrejdi.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je MVP pre Džoela Embida. To je jasna i glasna poruka čuvenog NBA košarkaša Trejsija Megrejdija. Nekadašnji igrač govorio je o trci za najveće individualno priznanje u najjačoj ligi na svetu i tom prilikom objasnio je zbog čega je za njega Srbin ispred.

Kao jedan od razloga Trejsi ističe i činjenicu da, za razliku od centra Filadelfije, srpski as nema pomoć velikih zvezda poput Džejmsa Hardena. "Obojica, Jokić i Embid su tu, jednake šanse imaju. Ja bih izabrao Nikolu, ne igra sa Ol star igračima, prvi je sa Nagetsima na Zapadu, ima 29 tripl-dablova, uključuje sve saigrače. Nije defanzivno dobar kao Džoel, ali ima ogroman uticaj i radi toliko drugih stvari koje izjednačavaju ono što Embid radi, neverovatan je. Visok je 211 centemetara, prenosi loptu, pokreće napade, dodaje", priča Megrejdi.

Srpski as ove sezone beleži nestvarne brojke, trenutni prosek je 24,9 poena, 11,9 skokova i 10 asistencija po moeču, ako ovako nastavi imaće tripl-dabl u proseku. Dok se mediji prepiru i objašnjavaju ko je MVP, Nikola je sam priznao da mu je "dosta više da sluša o tome". Za razliku od Embida koji je svoje intervjue koristio da proziva Jokića, a ona je i pobegao od meča sa njim...