Majstor!

OVAKVU ODBRANU NIKAD NISTE VIDELI: Brazilac jednom rukom brani penale, a lopte hvata "žive"! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Bilo je veoma važno da upišu pobedu, a njegova intervencija dala je mnogo snage saigračima koji su na kraju bili ubedljivi.

Izvor: Twitter/ehfel_official/printscreen

Rukometaši Granoljersa savladali su Skanderborg Arhus (30:25) u revanš meču osmine finala Lige Evrope i tako nadoknadili zaostatak od dva gola iz prvog meča. Španski tim izborio se za mesto među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju, a za to je zaslužan i brzailski golman Rangel Luan da Rosa, koji je na neverovatan način odbranio sedmerac rivalu.

Jedna od najboljih odbrana u istoriji rukometa viđena je već na samom početku meča, tačnije u osmom minutu susreta. Domaći tim je imao sedmerac i činilo se da bi mogli da smanje zaostatak na 4:3, ali... Brazilac je jednom rukom uhvatio "živu" loptu i odmah mogao da proslavi nestvarnu intervenciju.

Možda je baš ovaj potez bio jedan od najbitnijih na meču jer je njegovim saigračima sigurno dao mnogo samopouzdanja. Već su imali dva gola prednosti, a lakše se igra kada znate da je vaš golman ovako dobro raspoložen i da neće olako primati golove u veoma bitnom meču. Pogledajte kako Rangel je odbranio sedmerac:

Ekipa Granoljersa obezbedila je mesto u četvrtfinalu Lige Evrope ovom pobedom, a naredni rival u takmičenju koje je drugo po snazi za evropske klubove biće im Flensburg. Nemački tim je u prethodnoj rundi bio bolji od Benfike.

Tagovi