IN MEMORIAM

PREMINUO POZNATI SRPSKI KOŠARKAŠ: MIlovan (72) je bio simbol OKK Beograda, drži rekord po broju nastupa

Autor Milutin Vujičić

Napustio nas je poznati košarkaš Milovan Simendić.

Izvor: Instagram/OKK Beograd/Screenshot

Čuveni srpski košarkaš Milovan "Mile" Simendić preminuo je u ponedeljak u 72. godini. Najvažnije dane igračke karijere proveo je u dresu OKK Beograda čiji je rekorder po broju nastupa (316 utakmica) i peti najbolji strelac Klonfera svih vremena sa 3.318 poena. Posle završetka igračke karijere, bio je i član Skupštine OKK Beograda za koji je bio sudbinski vezan još od tinejdžerskih dana.

Milovan Simendić je rođen 7. oktobra 1951. u Beogradu. Čitavu svoju karijeru u Jugoslaviji, od mlađih kategorija do seniora, proveo je u OKK Beogradu, a posle toga proveo je sedam sezona u Austriji, igrajući za nekoliko klubova. Kao i mnogi igrači iz njegove generacije bio je "dečko iz kraja", zagledan u divove iz Koraćeve avlije, poručuju iz OKK Beograda.

Za Klonfere je igrao 16 sezona (plus dve juniorske sezone), postigao je 3.318 koševa na 316 ligaških utakmica (u proseku 10,5 poena po utakmici). Peti je strelac OKK Beograda svih vremena i igrač sa najviše odigranih seniorskih sezona u OKK Beogradu. Bio je u četiri sezone drugi strelac tima i u tri sezone treći strelac tima.

Uz to, odigrao je i osam zvaničnih utakmica za Juniorsku reprezentaciju Jugoslavije, Balkanijadu 1969 u Grčkoj (četvrto mesto) i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za juniore, Nojšatel, Švajcarska 1970 godine. Vreme sahrane biće naknadno saopšteno.