MUKE

JOKIĆ I DENVER U VELIKOJ KRIZI! Muke se nastavljaju, Nikola pogađao, pa ušao u seriju grešaka - promašio kad se lomilo!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić upisao je dabl-dabl u porazu Denvera od Njujorka, ali je promašio kada je bilo najvažnije...

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić i Denver - kriza se nastavlja! Novi poraz Nagetsa, posle drame poraženi su u Njujorku u čuvenom "Medison Skver Gardenu" - 116:110 (36:28, 26:39, 29:24, 25:19). Bio je srpski centar nadomak tripl-dabl učinka (24, 10sk, 8as), ali je pobjeda ostala samo san. Bio je ovo peti poraz u prethodnih šest mečeva!

Mogao je Nikola da donese još veću dramu, pošto je pri rezultatu 114:110 imao otvorenu trojku. Fintom je prevario čuvara, ostao sam i promašio. Uslijedilo je zakucavanje, tajm-aut i novi promašaj Jokića u šutu za tri. Veliki problemi za Denver koji i dalje drži prvo mjesto na Zapadu, ali se dosta muči u posljednje vrijeme. Moraće mnogo bolje, plej-of se bliži...

Šutirao je Jokić dobro za dva (10/13), ali se mučio u šutu za tri (1/5), od čega su te dvije trojke bile u posljednjih dvadesetak sekundi meča. Još jedan problem bio je i preveliki broj izgubljenih lopti, čak šest od ukupno 13 koliko je imao Denver, dakle skoro polovinu. Neće ni on ni ekipa imati mnogo vremena za odmor i analizu, pošto već u nedelju uveče gostuju Bruklinu (20.30 časova po srpskom vremenu.

Ovog puta u Nagesima su zakazala i dva nova igrača od kojih se očekivalo mnogo više. Tomas Brajant je igrao samo devet minuta (4, 1sk), dok Redži Džekson uopšte nije ulazio u igru, a navijači su se nadali da bi on mogao da bude jedan od iks faktora sa klupe. Što se liste strelaca tiče u Denveru je Džamal Marej dao 25, Eron Gordon je dodao 14, a na drugoj strani istakli su se Džejlen Branson (24) i Ar Džej Beret (21).