Košarka

BOGDAN UZEO MILIONE, PA SRUŠIO ŠAMPIONE! Atlanta juri nemoguću misiju, Embid Jokića, a videli smo i Bobija na terenu!

Autor Nikola Lalović

Bogdan Bogdanović je imao solidnu partiju u pobedi nad Golden Stejtom posle potpisivanja novog ugovora sa Atlantom.

Izvor: Profimedia

Bogdan Bogdanović je prvo seo za sto i potpisao novi ugovor vredan 68.000.000 dolara sa Atlantom, a zatim je zajedno sa svojim timom savladao Golden Stejt Voriorse. Bilo je 127:119 za Hokse, a srpski bek je postigao 14 poena. Nakon partije u kojoj je imao 50 poena Stef Kari je opet bio sjajan sa 31 poenom, dok je kod Atlante Tre Jang imao 25, a Džon Kolins 22. 

Serija poraza već pravi probleme za Golden Stejt koji je sedmi na Zapadu i ispao je sa mesta koje direktno vodi u plejof, dok je Atlanta osma na Istoku i treba im čudo da se domognu šestog mesta, ali jednako je malo verovatno da će ispasti sa mesta koja vode u plej-in. 

Ka plej-inu ide ekipa Čikaga koja je posle dva produžetka savladala Minesotu 139:131, uz fantastične partije Demara Derouzana koji je dao 39 i Zeka Lavina koji je imao 31 poen. Nikola Vučević je opet upisao dabl-dabl sa 21 poenom i 11 skokova. 

Boban Marjanović je dobio dva minuta na terenu i bio je bez učinka u pobedi svog Hjustona nad Nju Orleansom 114:112, a Džoel Embid se ozbiljno spremio da "otme" MVP nagradu Nikoli Jokiću. Ponovo je vodio Filadelfiju do pobede, ovaj put nad Šarlotom 121:82 i to sa 38 poena, 13 skokova i 5 asistencija. Klivlend je bio mnogo bolji od ekipe Vašingtona 117:94, a Deni Avdija je imao meč za zaborav sa 2 poena i 3 skoka.