DOKLE, LJUDI?

JOKIĆA SU RAZAPELI ZBOG OVOG POTEZA! Ima otvoren put ka košu, a dodaje - "Igra za statistiku!" (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte i sami i procenite da li je Nikola Jokić igrao samo za statistiku - ili je jednostavno igrao kao i na svakoj utakmici gde želi da uključi saigrače.

Izvor: Twitter/MoDakhil_NBA/Screenshot

Denver igra vrlo loše u poslednje vreme i prethodne noći su izgubili četvrtu utakmicu zaredom, a nije nikakvo iznenađenje što je to osnov da se "udari" na Nikolu Jokića. I pticama na grani je jasno da će Srbin i treću godinu uzastopno dobiti MVP priznanje, pa se tako često potencira šta "ne valja" u njegovoj igri. Kada se više ne priča o tome da ne blista u odbrani, sada se kod Jokića najviše govori o tome da "igra za statistiku".

Narativ koji se provlači u javnosti plasirao je Kendrik Perkins, a iako su ga mnoge košarkaške legende napale i poručile mu da izmišlja, dovoljno je zaživelo među navijačima tako da je svaki potez Nikole Jokića pod lupom. Tako je bilo i prethodne noći kada je njegov tim bio u zaostatku protiv Toronta.

Jokić je meč završio sa 28 poena, osam skokova i sedam asistencija, odnosno ovoga puta nije imao ni dabl-dabl, a ni tripl-dabl učinak po kome je uveliko poznat, tako da su navijači tražili "razlog" da je namerno pumpao statistiku u trenutku dok njegovu ekipu nije išlo. Tako je izdvojen jedan potez iz polovine poslednje deonice kada je Jokić imao otvoren put ka košu, ali je umesto toga dodao saigraču - koji je promašio.

Iako svi znamo da Jokić nikada nije bio "skorer", nego je centar u telu plejmejkera, to je bio dovoljan povod da se diskusija o tome da "igra samo za statistiku" ponovo povede.

Pogledajte i sami "spornu situaciju" i procenite da li je Nikola Jokić toliko silno želeo tripl-dabl ili je samo igrao košarku.

Tagovi