Košarka

PARTIZAN ZASIJAO PROTIV ZVEZDE U PUNOJ ARENI! Šesta lična o "Večitom derbiju" - Miloš i Edin o pobedi crno-belih!

Autor Mladen Šolak

Poslušajte najnoviju epizodu MONDO podkasta "Šesta lična" u kojoj su Miloš i Edin razgovarali o najvrelijoj temi regionalne košarke - večitom derbiju.

Izvor: MONDO

Peti derbi, druga sreća za Partizan! Nakon što je crveno-belima pripao duel u kupu Radivoja Koraća, Partizan je povezao redove, ostvario neke velike EL pobede i sada i na najbolji mogući način iskoristio minus fazu Zvezde – pobedom u derbiju i kontrolom prvog mesta u ABA ligi!

Kao da smo u ponedeljak u Areni gledali reprizu polufinala kupa, samo u ogledalu. Zvezda je povela u ranoj fazi meča, ostvarila i veliku prednost, ali je onda usledio pad, da ne kažemo sad već „karakterističan“ pad u igri tokom poslednjih petnaest minuta. Vrata raja za crno-bele otvorio je Jam Madar odličnom sekvencom na kraju treće četvrtine, a potpuni preokret viđen je u poslednjih deset minuta. Partizan je na kraju imao priliku i da čak vrati razliku iz prvog meča, ali uzevši u obzir da trenutno imaju poraz manje od crveno-belih, neće previše žaliti za time.

Očekuje nas, dakle, lud finiš sezone u preostalih pet kola, a tu su naravno i evropske obaveze, koje su u Partizanu nešto opsežnije uzevši u obzir da su oni i dalje veoma u trci za četvrtfinale Evrolige. Njihov raspored je sve osim lakog, ali šansa svakako postoji, a da li je će iskoristiti – samo je na njima! Zvezda, sa druge strane, mora da nađe načina da se kako psihički, tako i košarkaški vrati u ovu sezonu, jer kola su već odavno na nizbrdici. Ima, naravno, još puno da se igra...

U ostatku ABA pregleda, Budućnost je naknadno učvrstila svoju poziciju na trećem mestu, dok je Cedevita neočekivano izgubila u već prežaljenom Zadru i tako propustila priliku da se približi vodećem dvojcu. Derbi se pobedom nad Splitom malo odlepio u borbi za poslednje plej-of mesto, a u sličnoj poziciji su i Mega i Zadar, te se čini da se kostur doigravanja polako, ali sigurno formira. U borbi za opstanak, i dalje su najugroženiji Borac i MZT, a blagu prednost ima tim iz Šumadije.

Osim ovoga, bavićemo se malo i ABA 2 sezonom koja je dogurala do F8 faze, i analizirati šta se i tu zbiva. Naravno, tu su i neobavezne teme koje, ako komentari ne lažu, (skoro) svi vi volite.

Vidimo se opet u četvrtak kad pričamo o NBA!