Auuuu!

JOKIĆ SUROVIM TRIPL-DABLOM SRUŠIO SUPERTIM: Drama otišla u produžetak, Nikola opravdao svoj nadimak! (VIDEO)

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Nikola Jokić je vodio borbu sa Klipersima cijelo veče, ali ih je na kraju slomio!

Izvor: Profimedia

Kakva drama i kakva partija Nikole Jokića! Denver Nagetsi su posle produžetka savladali Los Anđeles Kliperse 134:124, a srpski košarkaš je bio ubedljivo najbolji akter na meču. Centar iz Sombora ubacio je neverovatnih 40 poena, uz 17 skokova i 10 asistencija i tako je još jedaom pokazao zašto ga zovu "Mister tripl-dabl". 

Osim njega odlično su igrala i ostala dvojica klučnih igrača Denvera Majkl Porter i Džamal Marej. Mladi krilni igrač je upisao 29 poena i 11 asistencija, dok je Marej uz 21 poen imao 12 asistencija i 5 skokova. Igrao je i Vlatko Čančar koji je dodao 6 poena. Sa druge strane Kavaj Lenard je dao 33 poena uz 6 skokova, Pol Džordž je dodao 23 poena uz po 4 skoka i asistencije, a Rasel Vestbruk je meč završio sa 17 poena, 5 skokova i 4 asistencije. 

Vodio je Denver krajem prve četvrtine sa čak 15 poena razlike (35:20), i uspeo je da drži tu prednost do sredine druge četvrtine, ali do poluvremena Klipersi su je smanjili na osam poena minusa (66:58). Ipak u trećoj četvrtini igralo se u egalu, ali onda je u poslednjem periodu regularnog dela igre uspeo je tim iz Los Anđelesa potpuno da se vrati.

Pogodio je trojku za vođstvo 120:118 Majkl Porter džunior, ali to nije bilo dovoljno. "Srpski zet" Pol Džordž dao je dva slobodna bacanja i tako odveo meč u produžetak u kome je postojao samo jedan tim. Nagetsi su tu potpuno razbili svog rivala, postigli prvih devet poena i odmah rešili pitanje pobednika. 

Dugo je Jokiću falila jedna asistencija za tripl-dabl, ali je u poslednjem napadu na meču uspeo da je upiše i tako 23. put ostvari tripl-dabl u ovoj sezoni!

Na kraju je njegova potrošnja bila ogromna, odigrao je skoro 42 minuta, ali je vredelo jer je zabeležena velika  pobeda koja će ostaviti Nagetse na vrhu Zapada i na dvadesetak utakmica do kraja sezone sada je gotovo izvesno da će Denver biti najbolja ekipa u toj konferenciji.