UŽIVANJE!

KAMPACO NA DRUGOM KRAJU SVETA POKAZAO DA JE MAJSTOR: Šou u Argentini, navijači se hvatali za glavu zbog asistencija!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Fakundo Kampaco je dobio dozvolu Crvene zvezde da otputuje u Argentinu i igra za državni tim u kvalifikacijama za Mundobasket i to ga je posebno motivisalo.

Izvor: Profimedia/Rafael Vieira/AGIF/Sipa USA

Crvena zvezda Meridianbet je dozvolila Fakundu Kampacu da otputuje u Argentinu i stavi se na raspolaganje državnom timu u kvalifikacijama za Mundobasket i nije mu mnogo trebalo da napravi šou. Kampaco je bio najbolji igrač svojih "gaučosa" u velikoj pobedi nad Kanadom (83:72), a njegove majstorije preplavile su društvene mreže i još jednom se pokazalo da se uželeo igre na najvećoj sceni.

Kampaco je na terenu proveo 32 minuta i upisao je 13 poena i 11 asistencija, uz još četiri skoka. Šut ga nije služio (promašio je svih sedam pokušaja za tri poena), međutim na idealan način je povezao redove svog tima i u nekim momentima čak pravio i egzibicije.

Proturao je loptu kroz noge protivnicima i delio majstorske asistencije da su se navijači na tribinama hvatali za glavu, a ovo su dve najbolje koje su oduševile domaće navijače:


Podsetimo, Fakundo Kampaco je bio jedan od najboljih igrača Crvene zvezde i na nedavno završenom Kupu Radivoja Koraća na kome je podigao prvi trofej sa novim klubom, a debi u Evroligi očekuje ga 2. marta protiv Bajerna u Minhenu. Pre toga će Crvena zvezda biti bez njega u sastavu za današnji meč sa Albom.