Košarka

TIJESAN PORAZ KOŠARKAŠA U TUZLI, U NEDELJU PROTIV ČEŠKE ZA ODLAZAK NA SVJETSKO PRVENSTVO!

Autor Mia Radulović

Selekcija Bosne i Hercegovine bila je uspješnija od momaka Boška Radovića, ali 18 razlike iz "Morače" ni u jednom trenutku nije bilo dovedno u pitanje.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Stiče se utisak da su naši momci i večeras mogli da obezbijede prolaz, ali poznato je da je većina velikih rezultata crnogorskih reprezentacija napravljena pred domaćom publikom.

Tako će Peri, Radović i drugovi imati sjajnu priliku da u nedelju u (punoj) "Morači" savladaju otpisanu Češku i proslave drugi uzastopni odlazak na Mundobasket.

Crna Gora je počela hrabro, pa je djelovalo da uprkos uzavreloj atmosferi kontrolišemo dešavanja na parketu.

U prvom poluvremenu maksimalna prednost "crvenih" iznosila je 6 poena, dok se na odmor otišlo sa 3 razlike.

Treća četvrtina bila je nagovještaj krajnjeg ishoda - BiH je odigrala fenomenalno, naši nisu pronalazili potrebna rješenja u napadu, pa je ovaj period igre završen sa 20:11 u korist domaćih.

 U poslednjem kvartalu sjajna reakcija Crnogoraca, koji su brzo povratili vođstvo, ali su "zmajevi" prevashodno poenima iz reketa napravili konačan preokret, i produžili neizvjesnost za još jedno kolo.

U našoj ekipi najbolji su bili Peri sa 19 i Radović sa 16 poena i 11 skokova, dok su se u pobjedničkom timu istakli Roberson sa 17, Halilović sa 16  Gegićsa 14 poena.

Pomenut duel sa Česima u koji staju cijele kvalifikacije na programu je u nedelju, sa početkom od 19 časova.