PAKLEN RITAM!

LJUBAV PREMA REPREZENTACIJI JAČA OD SVEGA - IGRA 3 MEČA ZA 4 DANA! Paklen ritam mu ne smeta, stiže i na Evroligu!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Tornike Šengelija odlučio je da pomogne svojoj reprezentaciji Gruzije da se domogne Svetskog prvenstva, ali da ne zapostavi ni klub za koji igra.

Izvor: Profimedia

Tornike Šengelija je rešio da se stavi na raspolaganje selektoru Gruzije pred utakmice sa Holandijom i Islandom a da između te dve utakmice bude u ekipi Virtusa iz Bolonje za meč sa Baskonijom. Iskusni krilni igrač italijanskog velikana je na ovaj način odlučio da maksimalno pomogne svojoj državi u utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo a da ne zapostavi saigrače u Evroligi.

U četvrtak (23. februar, 19.30 časova) ga očekuje utakmica protiv Holandije, odmah leti nazad za Bolonju gde će biti u ekipi Serđa Skariola za utakmicu sa Baskonijom (petak 20.30 časova), odmah potom ima dan "odmora" da stigne u Gruziju i u nedelju odigra protiv Islanda (26. februar u 17h). Naporan ritam za igrača koji je letos imao tešku povredu ramena zbog koje je propustio veliki broj utkmica. Nije prvi put da Toko Šengelija radi ovako nešto, dok je igrao za CSKA u ugovoru je imao klauzulu po kojoj je klub morao da ga pusti da igra za repezentaciju. Velika je verovatnoća da ista klauzula stoji i u ugovoru sa Virtusom.

Tim iz Bolonje ove sezone zauzima 12. poziciju na tabeli Evrolige sa učinkom od 11 pobeda i 13 poraza, na dve pobede su od mesta koje vodi u Top 8, pa je Italijanima svaka pobeda bitna, dok Gruzija želi da završi na Mundobasketu. Sukob Evrolige i FIBA stvorio napravio je veliki problem igračima koji žele da budu deo nacionalnog tima, a Šengelija je pronašao način kako da se stavi na raspolaganje i klubu i reprezentaciji.