Košarka

"NEMAMO INFORMACIJE O NJIMA": Partizan u čudnoj situaciji pred Evroligu - Obradović poslao poruku Nemanji Bjelici!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Partizan igra protiv Fenerbahčea u četvrtak

Izvor: MN Press

Posle povratka sa Kupa Radivoja Koraća, KK Partizan se spremio za meč protiv Fenerbahčea u Evroligi (četvrtak u 21). U pripremi za taj susret u Štark areni, u kojem će crno-beli igrati za 14. evroligašku pobedu, Željko Obradović i njegov stručni štab imali su komplikovanu situaciju,  jer su ostali bez bilo kakve informacije o aktivnostima rivala.

"Neobična situacija, oni su neko vreme bez utakmice zbog svega što se desilo u Turskoj nažalost. Prekinuto je prvenstvo, nisu igrali Kup, nisu igrali utakmice u Evroligi. Imamo informacije da su probali da igraju prijateljske utakmice, nažalost, osim rezultata nemamo nikakve informacije sa tih mečeva. Bitno je da su im se vratili neki igrači, da smo čuli da je i Nemanja Bjelica počeo da trenira sa ekipom i nadamo se da će što pre izaći na teren. U svakom slučaju želim mu da se to što pre dogodi", rekao je "Žoc" o srpskom asu koji je pod njegovim vođstvom postao MVP Evrolige.

Fenerbahče dolazi u Beograd kao petoplasirani na tabeli, sa skorom 14-9. "Što se tiče načina na koji igra Fenerbahče, to je poznato, imaju nosioce igre, mogu da igraju sa različitim postavama, mogu sa tri visoka, sa dosta promena u odbrani, sa niskom postavom kad traže ritam i rešenja u šutu za tri poena. Sve to znamo i pokušali smo da se pripremamo kao i pred meč u Istanbulu".

Da li će poraz od Zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća uticati na formu igrača u Evroligi? "Ne, nema veze, rekao sam i igračima da kako god da se završi jedno takmičenje uvek se okrećeš drugom i samo se usmeravaš ka onome što je ispred tebe. Drago mi je što ću videti te ljude ponovo, tamo smo bili sedam godina i ja i trojica ljudi iz stručnog štaba i naravno da mi je drago što ću ih ponovo videti".