Košarka

SPASOJEVIĆ: ISKRENO, OČEKUJEM DA ĆEMO SE PLASIRATI NA SVJETSKO PRVENTSTVO!

Autor Anđela Pešić Izvor RTCG

Najbolji crnogorski košarkaši pripremaju se za presotala dva okršaja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.Prvi rival biće Bosna i Hercegovina u četvrtak.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Iskusni reprezentativac Milutin Đukanović vjeruje u trijumf u prvom meču.

„Fokusirani smo samo na taj sljedeći meč sa Bosnom i Hercegovinom, onu su izmijenjenom sastavu i mi imamo dosta problema sa povredama, svi koji su tu, spremni su da daju svoj maksimum, apsloutno nema nikakvih kalkulacija, idemo na pobjedu“ kazao je Đukanović.

Reprezetacija BiH je iskusna, sa velikim brojem igrača u ABA ligi.

„Poznajemo ih dosta dobro, igali smo kroz AbA ligu sa većinom igrača, dosta igraju van nekog sistema, mi moramo da budemo koncentrisani maksimalno, da zaustavimo tu njihovu tranzicionu igru i as velikim fokusom u napadu mislim da je to put da utakmice ide u našu korist“, ističe Đukanović.

Atmosfera u Tuzli je uvijek dobra, sigurno će biti tako i ovoga puta.

„Nismo od reprezetacija kojima smeta atmosfera na gostujućim terenima, nadamo se da će biti puna dvorana, spremni smo na to, svakako idemo na pobjedu“.

Radisav Spasojević vjeruje da je meč sa Bosnom i Hercegovinom prilika da se izbori plasman na Svjetsko prvenstvo.

„Iskreno, očekujem da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo, imamo dvije utakmice, prvo sa Bosnom i Hercegovinom i sa Češkom.Već u prvom meču sa Bosnom ćemo tražiti priliku i mislim da imamo realne šanse za to, uprkos tome što nam nedostaju neki igrači zbog povreda, vjerujem u povoljan rezultat“ kazao je Spasojević.

Bosna i Hercegovina će tražiti ubjedljiv trijuf kako bo ostala u igri za plasman na Mundobasket.
„Bosna i Hercegovina igra kući pred svojom publikom, imaće i oni sigurno svoju šasnu, neće biti lako igrati u Tuzli“ zaključio je Spasojević.

Meč Bosna i Hercegovina – Crna Gora je u četvtak u Tuzli od 20 sati.

Crna Gora je na trećem mjestu u grupi K, dok je BIH poyiciju niže sa jednom pobjedom manje.

Prvi duel ovih rivala pripao je Crnoj Gori u Podogrici 88:69.