Košarka

DANILOVIĆEV SIN SRUŠIO PARTIZAN I OSVOJIO TROFEJ: Novica Veličković mu dao MVP nagradu!

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Lepo priznanje za sina srpske košarkaške legende i predsednika Saveza.

Izvor: MN Press

Pionirska ekipa Mege osvojila je Mini kup Srbije, u uzrastu pionira, jer je u finalu u dvorani "Čair" pobedila Partiuam 94:76. Ekipu Mege predvodio je Vuk Danilović, sin legende Partizana i srpske i evropske košarke Predraga Danilovića, koji je u Nišu na Kupu Koraća kao predsednik Saveza, a ovu posetu "Čairu" će sigurno dugo pamtiti - kao i njegov sin.

Posle ravnopravnog početka meča, Danilović je ubacio dve trojke za prvi dvocifreni "plus" Mege u 16. minutu (41:31), a onda je u završnici još jednom trojkom stavio tačku na finale, pogodivši za velikih 82.65 na tri i po minuta do kraja. Danilović junior proglašen je za MVP-a turnira, jer je ujedno i najbolji strelac finala. Postigao je 24 poena, uz indeks korisnosti 27. Jedan pehar je dobio od legende Partizana Novice Veličkovića, koji je trenutno tim-menadžer Mege, a drugi od komesara takmičenja Bojana Popovića.

Treće mesto osvojio je Borac, a malu "Žućkovu levicu" kapitenu Mege Vuku Daniloviću uručio je koordinator mlađih selekcija KSS Aleksandar Bućan.