PORUKA ARGENTINCA

NISAM OČEKIVAO DA ĆE BITI OVAKO LUDO... Fakundo Kampaco zaigrao derbi, pa oduševio: Navijači nas motivisali!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Crvena zvezda je daleko bolji tim sa Fakundom Kampacom na terenu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je posle velikog preokreta u Nišu došla do pobede nad Partizanom (83:75) i samim tim do plasmana u finale Kupa Radivoja Koraća, a jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je Fakundo Kampaco. Argentinac je ubacio 12 poena i podelio još sedam asistencija u svom prvom beogradskom derbiju, a bio je oduševljen neverovatnom atmosferom u "Čairu", iako je meč bio i prekidan.

"Bila je ovo jedna luda utakmica! Atmosfera je bila neverovatna, zaista sam uživao. Navijači su bili sjajni i moram da kažem da su nas motivisali. Bio nam je potreban vetar u leđa jer smo utakmicu otvorili poprilično loše i nismo bili fokusirani. U nastavku meča smo igrali agresivnije i dosta pametnije", rekao je Kampaco za "Sport Klub".

"Nisam očekivao da je derbi ovoliko lud! Sudije su napuštale parket, predmeti su padali oko nas... Sada znam kako je to i zaista je bio sjajan šou. Mislim da smo velikim delom zahvaljujući navijačima ostvarili trijumf", otvoreno je kazao Kampaco i potom se osvrnuo na "taktički deo" utakmice.

"Nismo igrali agresivnu odbranu u prvom poluvremenu, mogli su opušteno da prave razlike", poručio je Kampaco i dodatako se isključenja trenera Duška Ivanovića pošto je Karles Marko preuzeo tim: "Rekao nam je taktičke zamisli, bio je koncentrisan iako je napustio klupu, znali smo šta traži od nas. Kada je isključen, imali smo na umu da se od nas očekuje iskorak u igri. Isto tako mislim da su pomoćnici trenera Ivanovića odradili sjajan posao. Poslušali smo njihove savete i primenili ih u našoj igri".

Finale Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Mege igra se večeras od 21 čas.