Bitna poruka

ŽELJKO LJUT POSLE POBEDE U KUPU - TO MORA DA PRESTANE! Ukorio navijače crno-belih i poručio: Neću da vređate bilo koga!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Partizan je pobedio, navijači su bili glasni i podržavali su svoj klub, ali određene ružne reči koje je čuo sa tribina naljutile su Željka Obradovića.

Izvor: YouTube/BC Partizan TV

Partizan je u vrlo laganom ritmu uspeo da dođe do polufinala Kupa Radivoja Koraća, pošto su izabranici Željka Obradovića savladali Spartak iz Subotice 91:69. Posle utakmice trener beogradske ekipe je čestitao rivalu na velikoj borbi. 

“Drago mi je što smo ponovo u Nišu, koji se ponovo pokazao kao izuzetan organizator završnice Kupa. Igrali smo protiv motivisanog tima, nismo baš najbolje ušli u utakmicu. Što bi rekli, odrađena utakmica. Čestitke Spartaku na fer i sportskoj borbi. Sve vreme su pokušavali da se vrate i čestitam im na tome", rekao je Obradović, a onda se osvrnuo na Drezgića i Mikića, mlade igrače koji su dobili nekoliko minuta na terenu: 

"Bilo je logično da se ova dva mlada momka puste da debituju za prvi tim što će ostati zabeleženo u njihovoj karijeri. Ostalih deset bilo je vođeno na način da im se smanji minutaža. Sve je manje, više bilo po planu osim ranog ulaska u faulove Zeka Ledeja", istakao je on.

Redovno je ove sezone Obradović hvalio pristalice crno-belih, navijače koji su uvek uz svoj tim, ali sada je morao da ih kritikuje. Zbog ružnih reči koje je čuo na tribinama, morao je da reaguje. 

"Ja sam pre godinu i po dana došao na mesto trenera Partizana. Govorio sam kolika mi je čast da se vratim u klub koji obožavam. Tad sam rekao nekoliko stvari, kako bih voleo da to izgleda na utakmicama Partizana. Želim da naši navijači bodre naš klub i naše igrače, ne želim da vređaju bilo koga. Večeras sam čuo ružne reči i nisam saglasan s tim. Voleo bih da to prestane. Hvala im što su došli na velikom broju, mnogo puta sam se zahvaljivao od početka sezone. Neverovatnu ljubav pokazuju prema klubu, ali ne želim da više ikoga vređaju. Ovo je košarkaška utakmica, ako im to nije dovoljno, imaju razna druga mesta gde mogu da ispoljavaju stvari koje ne pripadaju košarkaškim utakmicama. Voleo bih da se ovaj Kup i sve utakmice Partizana pretvore u feštu i da se priča samo o košarci", završio je Željko Obradović.