Nezaustavljiv

PAO REKORD U NBA, ON JE NAJBOLJI HRVAT IKADA: Odavno je prešao Dražena i Rađu, sad je pao i Toni Kukoč!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Bojan Bogdanović piše istoriju svakim novim danom u NBA ligi!

Izvor: MN Press

Toronto je savladao Detroit 119:118 u drami, a u tom meču smo dobili i jedan rekord! Iskusni hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović postao je Hrvat sa najviše poena u istoriji NBA lige pošto je na ovom meču ubacio 33 poena. 

Igra fantastično Bogdanović ove sezone i retka je svetla tačka u sezoni Pistonsa, a posle ove utakmice ima 10.879 poena, čime je za pet poena preskočio dosadašnjeg rekordera i trostrukog NBA šampiona Tonija Kukoća koji je imao 10.874 poena u NBA karijeri. 

Bogdanovićev put u najjačoj ligi sveta počeo je 2014. godine kada je nakon uspešne evropske karijere prešao u Bruklin Netse. Tu je ostao tri godine i odmah se nametnuo kao ozbiljan NBA igrač. U februaru 2017 trejdovan je u Vašington, ali se tu zadržao do kraja sezone pre nego što je otišao u Indijanu. Bio je starter i napredovao je u dve sezone u Pejsersima, ali tek dolaskom u Jutu postaje zaista prava poenterska sila u NBA.

Uspeo je da ima sezonu sa prosekom od preko 20 poena po meču kod Kvina Snajdera u timu Džeza, a onda je u rekonstrukciji tima na kraju završio u Detroitu gde je ubedljivo najbolji igrač ove sezone i ređa impresivne partije. Sa 33 godine deluje da je na vrhuncu i da će ozbiljno popraviti dosadašnji hrvatski rekorde.

Odavno je nadmašio velikane poput Dražena Petrovića koji ima 4.461 poen u NBA, Dina Rađu sa 3.733 poena, kao i Gordana Giričeka (3.670), Žana Tabaka (1.233), Zorana Planinića (561), Damjana Rudeža (480)m Stojana Vranjkovića (473).