Košarka

JOVANOVIĆ: POJAČAVŠI INTEZITET ODBRANE DOŠLI SMO DO LAKIH POENA, PODIGLI SAMOPOUZDANJE I POPRAVILI I PROCENTE ŠUTA!

Autor Anđela Pešić Izvor CdM

Vladimir Jovanović, trener Budućnost Volija, naglasio je odbranu kao presudan faktor u ubjedljivoj pobjedi nad Igokeom u jučerašnjem meču 19. kola ABA lige.

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

Zanimljivo, uprkos činjenici da su u prvoj dionici dali svega 12 poena, Podgoričani su na kraju rivalu isporučili čak 91, za trijumf za 33 razlike.

“Slična utakmica kao i protiv Fmp-a u prethodnom kolu. U prvih petnaestak minuta smo primali neke lake poene, prije svega iz reketa. Od kraja druge četvrtine i drugo poluvrijeme sam zadovoljan defanzivom. Na početku meča, kao i protiv Fmp-a, osjetio se neki pritisak i promašivali smo zicere i slobodna bacanja. Pojačavši intezitet odbrane došli smo do lakih poena, podigli samopouzdanje i popravili i procente šuta”, rekao je Jovanović.

Vladimir Jovanović, njegov kolega sa druge strane, razočaran je igrom Igokee u drugoj polovini utakmice. Podsjetimo, treći period igre “plavi” su riješili u svoju korist sa 33:11.

“Čestitke ekipi Budućnosti, mi se nismo pojavili u drugom poluvremenu. Igrali smo dobro nekih 16, 17 minuta i već je završnica prvog poluvremena pokazala da ćemo imati poteškoće u drugom. Imamo veliki problem u organizaciji napada, posebno kada protivnik igra agresivnu odbranu. Nedostatak tog plejmejkera je više nego evidentan. Iz tog lošeg napada gdje nismo uspijevali ni da postavimo napad došlo je do pada samopouzdanja i u odbrani. Na sve to se nadovezao i naš loš šut.”, rekao je strateg gostujuće ekipe.

Možda ce vas zanimati