OGLASIO SE

REAL MADRID MI JE BIO PRIORITET, ALI... "Kraljevski klub" još zove Kampaca, a evo zašto je u Zvezdi: Odbrojavam 20 dana!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Fakundo Kampaco je otvoreno govorio o dolasku u Crvenu zvezdu.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Fakunda Kampaca još jedan meč pauze dijeli od evroligaškog debija za Crvenu zvezdu. Strpili su se svi na Malom Kalemegdanu, strpio se i Argentinac, a iako i dalje stižu pozivi Real Madrida, definitivno ćemo ga 2. marta videti na parketu u meču protiv Bajerna u Minhenu kada više neće "grickati nokte" kraj terena. Tako je bilo i u Tel Avivu gde je sa strane morao da gleda neizvesnu završnicu koju je Zvezda dobila posle drame, a pre toga je Kampaco dao interesantan intervju izraelskim medijima.

"Činjenica da ne igram Evroligu mi više ne smeta. Ja to ne kontrolišem i nije u mojim rukama, tako da snagu čuvam za treninge i da se što bolje spremim za dan kada ću igrati. Ne mogu da dočekam taj 2. mart", rekao je Kampaco za "Sport5".

Ističe da je evidentno da odlazak u NBA nije "upalio", iako mu se dopalo u Denveru i Dalasu, pa je odlučio da se vrati u Evropu jer je želeo da ponovo ima važne minute i da se "oseća važnim delom tima". To će svakako biti i u Crvenoj zvezdi, međutim otvoreno Kampaco priznaje da je prva ideja bila da se vrati u Real Madrid.

"Nismo uspeli da postignemo dogovor. Moj prioritet je bio dolazak u Real Madrid, pregovarali smo i nismo uspeli, ali to ne znači ništa. Zahvalan sam im što su mi već dali šansu da igram u Evroligi, dozvolili su mi da pređem u NBA. Dosta su mi pomogli, bili su za mene, samo se nismo dogovorili", kazao je Fakundo Kampaco i dodao da je jedna od najvećih razloga zbog kojih je došao u Zvezdu - njegov zemljak i saigrač Luka Vildoza.

"Nisam oklevao, igrao sam već sa njim, dobar je prijatelj... Znamo se još od kada smo bili deca, igrali smo i za reprezentaciju, tako da nisam zaista oklevao. To što je u Zvezdi je jedan od razloga što sam došao", zaključio je Kampaco i dodao da su ga navijači oduševili.