Košarka

KRAJ! GOGA BITADZE DOBIO OTKAZ, VRAĆA SE U EVROPU? MVP ABA lige SLOBODAN igrač - Miško je jednom demantovao da dolazi

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Ovo sigurno nije očekivao Goga Bitadze, odjednom je ostao bez posla!

Izvor: Profimedia

Trejdovi pljušte u NBA, ali i otkazi! Uglavnom igrači koji stignu u timove kao "kusur" u nekom trejdu znaju da ostanu bez tima pred krajnji rok za razmjenu igrača, ali Goga Bitadze je ostao bez posla iako nije bio dio razmene igrača.

Nekadašnji centar Budućnosti je iz našeg kluba stigao je u Indijanu 2019. godine kao 19. pik na draftu, u svakoj sezoni do sada je kao alternativa na mjestu centra uspevao da odigra oko pedesetak utakmica, ali je sada ostao bez posla.  Krajnji rok za potpisivanje slobodnih agenata je još daleko i mogla bi neka NBA ekipa da "pokupi" gruzijskog centra, ali videćemo da li neko želi da pruži drugu šansu za dokazivanje Bitadzeu. Prošle godine je na društvenim mrežama povezivan sa Crvenom zvezdom, a onda je njegov menadžer Miodrag Ražnatović oštro demantovao da se Goga vraća u Evropu.

On je prošle sezone sa 7 poena i 3,5 skoka po meču imao najbolju statistiku u NBA karijeri. Prve korake napravio je u Viti iz Tbilisija, posle ga je potpisala Mega i poslala na pozajmicu u Smederevo. Za Megu je igrao u sezoni 2017/18, naredne godine je bio član Budućnosti u ABA ligi i Evroligi. U sezoni 2018/19 bio je MVP ABA lige.