Košarka

HAOS U EFESU – ATAMAN KRITIKOVAO MICIĆA I KLAJBURNA, PA DOBIO ODGOVOR! Nije hteo da mu PREĆUTI: "Da li ja nemam pravo?"

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Ergin Ataman otvoreno je kritikovao Vasilija Micića i Vila Klajburna posle poraza od Olimpijakosa.

Izvor: Profimedia

Dvostruki uzastopni šampion Evrope Efes nalazi se u krizi. Tokom cele sezone ne uspeva da pronađe pravu formu i posle 23 odigrana kola ima skor 11-12. Izgubio je od Olimpijakosa u Pireju (76:70), a u trećoj deonici imao je i "-16" (59:43). Da stvari ne funkcionišu dobro unutar tima moglo je da se vidi i posle meča po izjavama trenera Ergina Atamana i Vila Klajburna.

Šef struke turskog kluba otvoreno je kritikovao njega i Vaisilija Micića i ekspresno je dobio odgovor na sve to. Bio je vidno nezadovoljan prikazanim u Grčkoj. "Tri četvrtine nismo igrali dobro, tek u četvrtoj smo bili agresivniji u odbrani i pokušali smo da se vratimo. Vezenkov je tada odigrao sjajno, pogodio neke teške šuteve. Mi ofanzivno nismo našli rešenje, osim možda Buboe. Patio sam na klupi dok sam gledao kako igramo, mislim da su patili i neki ljudi sa protivničke klube, jer smo igrali užasno. Ne mogu da razumem zašto počinjmo utakmice ovako loše, sad je bilo 8:0 za dva minuta igre, nema koncentracije ni pravih emocija.

Turčin je zatim otvoreno kritikovao Micića (10, 4as, 2sk) i Klaburna (8, 5sk, 2as). "Ofanzivno smo bili baš loši, mogu da čestitam ekipi što nije odustajala i što se vratila iz 15 poena minusa, posebno u odbrani. Naši glavni igrači, naše zvezde, bile su veoma loše napadački. Oni moraju bolje u ovakvim mečevima, ne samo u Turskoj kad igramo protiv slabijih timova. Govorim direktno o Vilu Klajburnu i Vasiliju Miciću. Naše zvezde moraju da poentiraju u ovakvim mečevima. Naša situacija na tabeli nije sjajna sada", poručio je Ataman.

Za razliku od Vase koji nije komentarisao ovu izjavu, Klajburn nije želeo da ćuti. "Svako ima pravo na svoje mišljenje. Davao sam koševe tokom cele godine, tako da... Pretpostavljam da nemam pravo na lošu utakmicu", zaključio je Klajburn.

Olimpijakos Efes highlights
Izvor: YouTube/Euroleague