RADIĆE ZAJEDNO

ZVEZDU I DALJE BOLI TAJ PORAZ! "Otpisani" Grk utišavao punu Arenu, a sada stigao kod Radonjića! (VIDEO)

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Dejan Radonjić pojačao je tim dolaskom Dimitrisa Agravanisa i Meta Tomasa i boriće se za top8 Evrolige.

Izvor: MN Press

Dejan Radonjić doveo je dva pojačanja u istom danu. Za Panatinaikos su potpisali Dimitris Agravanis (28) i Met Tomas (28). Grčki velikan ne odustaje od mesta u top8 Evrolige i borbe sa ostalim klubovima među kojima su i Crvena zvezda i Partizan. Tako će Dejan Radonjić sarađivati sa Agravanisom koji je pre šest godina srušio Zvezdu u krcatoj "Areni".

Grka Agravanisa navijači crveno-belih dobro pamte. U sezoni 2016/17, kada je srpski tim bio blizu prolaska u narednu fazu, izgubio je od Olimpijakosa pred više 18.000 navijača u "Areni" (66:64). Bio je tim Dejana Radonjića nadomak pobede, vodili su 50:42 na šest minuta pre kraja i tada je Agravanis postigao devet poena u nizu i doneo izjednačenje (53:53). Potom je Jorgos Printezis u poslednjim sekundama poentirao i anulirao trojku Marka Gudurića i odveo meč u produžetak (58:58). U dodatnih pet minuta tada dogodila se i psorna situacija posle Gudurićevog prodora, lopta je otišla u aut, sudija Damir Javor gledao je snimak i dodelio loptu za Olimpijakos (64:64), a onda je Printezis na tri sekunde pre kraja pogodio za pobedu.

Ispostavilo se da je taj poraz nešto kasnije koštao Zvezdu plasmana u top8 pošto je u poslednjem kolu izgubila od Darušafake, pa je turski tim otišao dalje. Obe ekipe imale su skor 16-14, a tada je Agravanis bio čovek odluke, uz Printezisa. "Želim da se zahvalim Panatinaikosu što mi je dao šansu da se vratim u Evroligu, znam koliko je to bitno za moju karijeru i svestan sam svega. Spreman sam da 'ginem' na terenu i tako ću pristupiti svakom meču", rekao je Agravanis koji je stigao iz Peristerija.

Agravanis je karijeru počeo u Marusiju, pa je igrao u Panionisu i odatle je otišao u Olimpijakos gde se zadržao šest godina. Tim iz Pireja ga je praktično tada otpisao, pa je otišao u Promiteas, pa na pozajmicu u Napoli, onda se vratio u Grčku, u Peristeri i sada će obući dres Panatinaikosa. Što se stanja na tabeli tiče, PAO je trenutno na skoru 8-13 i imaće težak zadatak u borbi za prolazak dalje.

Crvena Zvezda - Olimpijakos 64:66 Evroliga
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball