Košarka

PARTIZANOVA OSVETA - LEDEJ SRUŠIO ZVEZDU! Crno-bijeli utišali Pionir, ovakve pobjede vode u Top 8 Evrolige!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Košarkaši Partizana uspjeli su da savladaju Crvenu zvezdu na gostovanju i tako se revanširaju za poraz iz prvog dijela sezone u Evroligi.

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u 21. kolu Evrolige (79:78). na gostovanju u hali "Aleksandar Nikolić" spektakularne partije odigrali su Zek Ledej i Dante Egzum sa po 20 postignutih poena. Oni su bili nerješiva enigma za odbranu Zvezde - Egzum na početku i kraju utakmice, a Ledej u trećoj dionici kada je Zvezda propuštala svoje prilike da se vrati u meč.

Na drugoj strani terena poenterski su raspoloženi bili samo Luka Vildoza (26) i Nemanja Nedović (23), što je u ovakvom timu crveno-bijelih premalo. Izostao je učinak trećeg igrača u timu - tokom velikog dijela sezone to je bio Filip Petrušev, ali on večeras nije odigrao utakmicu na nivou na koji je navikao navijače svog kluba. Povremeno se pojavljivao Ognjen Dobrić (13 poena), ali čini se da je gost večeras imao više igrača raspoloženih za košarku.

Nakon ovog meča oba srpska predstavnika u Evroligi imaju skor 10-11, a Crvena zvezda je sačuvala malu prednost jer je pred svojima navijačima poražena manjom razlikom nego što je pobijedila na gostovanju. Ipak, teško je zamisliti da će baš to odlučivati o mjestu u plej-ofu, jer Baskonija, Makabi i Valensija imaju po jednu pobjedu više, a i Efes bi mogao da se priključi toj grupi timova.

Ipak, beogradski vječiti rivali ostaju u borbi za plasman u Top8 Evrolige, a nikad zanimljivija sezona elitnog klupskog takmičenja u Evropi donijeće nam još mnogo spektakularnih okršaja Crvene zvezde i Partizana. Nadamo se i pobjeda vrijednih doigravanja protiv najboljih timova na kontinentu.