PADA POTPIS

TRAŽILA GA ZVEZDA, ZAVRŠIO KOD RADONJIĆA: Otišao u Meksiko, pa shvatio - bolje mi u Evropi!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Poznati košarkaš Šabaz Najpijer potpisaće narednih dana ugovor sa Panatinaikosom do kraja sezone.

Izvor: Profimedia

Tokom leta, u prvim mesecima prelaznog roka, pričalo se da bi Šabaz Nejpijer mogao da postane košarkaš Crvene zvezde, delovalo je da je sve gotovo u jednom trenutku, međutim nekadašnji saigrač Lebrona Džejmsa odlučio je na iznenađenje svih da se ne vrati u Evropu, nego je završio u Meksiku! Ipak, ova epizoda u ekipi Kapitanes nije dugo "zaživela" jer se posle samo dva meseca rastao sa njima i sada će doći na "stari kontinent".

Prema pisanju grčkih medija, Šabaz Nejpijer postaće novi košarkaš Panatinaikosa gde ga je izričito tražio Dejan Radonjić, trener koji je pod velikim pritiskom navijača i rukovodstvo mu je obećalo potrebna pojačanja.

Mnogi se pitaju kako će se Nejpijer, koji je "veliki potrošač" lopti, uklopiti u tim u kome Radonjić već ima Dvejna Bejkona, ali je jasno da je potrebno nešto što će "razmrdati" atinski klub koji igra daleko od nivoa na koji su navijači navikli, pa je ove sezone bilo mnogo bolnih poraza - prvenstveno od Olimpijakosa u domaćem prvenstvu.

Nejpijer je inače dvostruki šampion NCAA, a u NBA ligu je stigao 2014. godine kada ga je na zahtev Lebrona Džejmsa birao Majami. Plejmejker je potom nosio dresove Orlanda, Portlanda, Bruklina, Minesote i Vašingtona, dok je jednu sezonu proveo i u Evropi u dresu Zenita iz Sankt Peterburga. Videćemo da li će posle dva meseca u Meksiku uspeti da podigne kvalitet Radonjićevog tima.

Tagovi