ZVANIČNO

KRAJ SAGE - EVROLIGA DONIJELA ODLUKU O ZVEZDI! Valensija se žalila zbog Topića, evo zašto su ODBIJENI

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Valensija se žalila zbog Nikole Topića u sastavu Crvene zvezde, ali zbog toga tim neće snositi posledice.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je želela da pošalje Nikolu Topića u FMP, međutim ABA liga je odbila registraciju mladog plejmejkera jer je već nastupao za dva tima ove sezone, a kada su za to čuli u Valensiji - tražili su od Evrolige da reaguje. Preciznije, Valensija je tražila da se otvori istraga protiv Crvene zvezde i da se ispita da li je sve bilo po propisima kada je Topić bio na klupi regionalnog šampiona na utakmici odigranoj prošlog petka u okviru 17. kola Evrolige.

Još uoči utakmice Crvene zvezde i Real Madrida u utorak veče spiker je saopštio da je "zahtjev Valensije odbijen", da bi danas specijalizovani košarkaški portal "Jurohups" izašao sa informacijom i zbog čega.

"Valensija je uložila žalbu protiv Crvene zvezde jer je Nikola Topić bio u sastavu za meč. Zahtjev je poslat disciplinskom sudiji, ali nije prihvaćen jer nije upućen u roku od 48 sati. Valensija može da se žali na to, ali za sada to nije učinila", navodi se u tekstu dobro obaviještenog portala.

Podsetimo, Crvena zvezda je u međuvremenu proslijedila Nikolu Topića na pozajmicu u OKK Beograd pošto je mladi košarkaš dobio i zabranu igranja u ABA ligi do kraja sezone.