Košarka

ZVEZDA OTELA POBEDU U ŠPANIJI! Petrušev RAZBIO Valensiju, Nedović pogodio za trijumf!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Crvena zvezda je savladala Valensiju u meču koji će se pamtiti!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je savladala Valensiju 77:75 na gostovanju u jako teškom meču! Na kraju su u penal završnici imali više koncentracije igrači Duška Ivanovića, pa iako je Nemanja Nedović promašio jedno slobodno bacanje od prethodna dva Valensija nije pogodila jako težak šut za pobedu i crveno-beli su slavili.

VALENSIJA: Harper 11, Puerto 3, Prepelič 3, Pradilja 10, Veb 3, Loper Arostegi 3, Džons 16, Ferando, Radebo 10, Dubljević 2 (3sk), Aleksander 4, Rivero 10

CRVENA ZVEZDA: Holand 8, Lazarević 3 (4sk), Mitrović, Lazić 3, Dobrić 9 (4sk), Ilić 6, Nedović 19 (6as), Marković 2 (4as, 4sk), Kuzmić, Petrušev 25 (9sk), Topić, Bentil 2 (4sk)

Otvorio je meč poenima Filip Petrušev i nagovestio nastavak sjajnih igara, a potom se igralo prilično izjednačeno. Košarkaši crveno-belih su ipak bili frustrirani zbog velikog broja faulova koji im je suđen, pa je Duško ivanović čak dobio i tehničku, a krajem prve četvrtine posle minijature Nemanje Nedovića u finišu povela je Zvezda 24:19.

Dalibor Ilić je početkom druge četvrtine dao svoje prve poene u Evroligi u karijeri, ali su Rivero i Harper trojkama držali domaćina u igri. Ipak kad aje Holand pogodio dve trojke zaredom odlepio se gostujući tim na 33:23. Kao što je Nedović držao Zvezdu u igri krajem prve, tako je isto učinio Petrušev krajem druge četvrtine i tim našeg Duška Ivanovića je na poluvremenu imao "plus 5" samo zbog njegovih 16 poena!

Uskoro opširnije...