Šta je po sredi?

BIVŠI NBA ŠAMPION MRZI DONČIĆA! Ponovo se oglasio o njemu, godinama već pokušava da dokaže svoju teoriju o Luki!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Šta Nik Jang ima protiv Luke Dončića ne zna se, ali navijači su prikupili seriju tvitova u kojima piše protiv Slovenca.

Izvor: Profimedia

Donovan Mičel je ostavio ceo NBA u čudu kada je uspeo da ubaci 71 poen u meču Klivlenda i Čikago Bulsa, a mnogi sadašnji i bivši NBA košarkaši su ga odmah nahvalili. Jedan od njih je i bivši NBA šampion, saigrač Nikole Jokića, Stefa Karija i Kobija Brajanta - Nik Jang. Ipak, svojom objavom Jang je samo potvrdio ono o čemu se i ranije pričalo, a to je da ne voli Luku Dončića!

"Bolje vam je da sada pričate o Donovanu Mičelu kao što pričate o Luki Dončiću", napisao je Jang i uz to dodao statistiku Mičela sa ovog meča - 71 poen, 8 skokova i 11 asistencija. 

Ne bi ovo ništa čudno, da nekadašnji košarkaš Vašingtona, Los Anđeles Klipersa, Los Anđeles Lejkersa, Filadelfije, Golden Stejta i Denvera to ne radi stalno! Već je jednom ranije uporedio Dončića sa Donovanom Mičelom i tada se žalio na privilegovan položaj Slovenca u NBA ligi!

"Da je Luka u timu Juta Džeza sa istom statistikom kao Donovan Mičel i sa istim učinkom bio bi MVP ove godine", napisao je 2. marta 2021. godine. 

Nije poredio tokom sezona Dončića samo sa Mičelom, zapravo mu je redovna rubrika u tvitovima bilo poređenje dva visoka pika sa istog drafta - Luke Dončića i Treja Janga. Znamo da je Vlade Divac napravio ogromnu grešku kada je draftovao Marvina Beglija pre Dončića, a Jang sada več dugo pokušava da pokaže da je saigrač Bogdana Bogdanovića bolji igrač od lidera Dalasa.

"Znam da Luka "ubija", ali taj momak Tre ima jako ozbiljnu kandidaturu za titulu rukija godine", napisao je 2. februara 2019. godine, a onda je dve godine kasnije nastavio sa istom pričom: "Tre je pobedio u prvoj rundi plejofa pre Luke", pisao je 2. juna 2021. godine, a posle toga se oglasio za 14 dana: "Molim vas pričajte o Treu Jangu kao o Luki. Možete da zamislite da bi Luka bio najveće lice lige da radi stvari kao Tre. Ne kažem da Luka to ne zaslužuje, ali Tre je tu sa njim!"

Zašto Nik Jang ima pik na Luku Dončića ne znamo, ali očigledno je da mu popularnost igrača Dalasa vrlo smeta...