Košarka

PREKALJENI SRPSKI BEK IMA NOVI KLUB

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Dragan Milosavljević će prvi put u karijeri igrati u Bosni i Hercegovini.

Dragan Milosavljević
Izvor: MN Press

Ovo je dan za velike transfere u ABA ligi! Nakon što je Budućnost ozvaničila dolazak iskusnog američkog krila Džej Džeja O'Brajena, sada je i Igokea dovela veliko pojačanje. Nakon prvog djela sezone koji je proveo u Megi nekadašnji reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević potpisao je ugovor sa timom iz Laktaša.

On ima 33 godine, igra na pozicijama beka i krila, a najveći uspjeh u karijeri mu je srebro sa Evropskog prvenstva 2017. godine u Turskoj sa Srbijom. Kada je u pitanju klupska karijera u Partizanu je osvojio četiri titule u Superligi Srbije ligi i po dvije u ABA ligi i Kupu Radivoja Koraća, a 2013. godine bio je MVP završnice domaćeg prvenstva. 

Nakon sjajne karijere u Partizanu, Albi i Unikahi došao je prvi put u Megu 2021. godine kako bi se vratio u formu nakon jako nezgodne povrede. Nakon toga je igrao za Bursu u Turskoj i Fuenlabradu u Španiji prije povratka u redove Mege i ABA ligu.

Ove sezone je u Megi prosječno igrao po 28 minuta po meču, a za to vrijeme je prosečno ubacivao 12 poena uz 5,4 skoka i 3,2 asistencije.