Košarka

SRPSKI CENTAR NAŠAO NOVI KLUB - IDE U TURSKU! Razbio je Atamana u dresu Srbije, a sad odlazi kod bivšeg igrača Zvezde!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Dušan Ristić nastaviće karijeru u Galatasaraju.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Dušan Ristić (27) karijeru nastavlja u Galatasaraju. Prema informacijama specijalizovanog košarkaškog portala "Eurohoops" on je postigao dogovor sa turskim klubom i ostale su samo formalnosti da se završe pre potpisivanja ugovora. Zbog povrede Džehvea Flojda tim iz Istanbula je primoran da reaguje i da pojača reket.

Srpski centar igra za špansku Fuenlabradu i u ACB ligi blista ove sezone. Prosečno beleži 15,5 poena, 6,1 skok po meču, a pružio je i fantastičnu partiju u dresu reprezentacije Srbije na utakmici protiv Turske (77:76). Taj duel završio je sa 16 poena (4/4 za tri) i razbio je tim Ergina Atamana.

U prethodnih mesec dana Ristić je podigao nivo igre u Fuenlabradi, pa je tako protiv Huventuda imao dabl-dabl učinak (20, 11sk), pa je protiv Tenerifea imao najbolju partiju (23, 8sk), Unikahi je dao 17 poena, a Baskoniji 19, uz 10 skokova. Što se Galatasaraja tiče, ekipa je kao prvoplasirana prošla u drugu fazu FIBA Lige šampiona i čeka nastavak takmičenja u februaru. Inače, za njih igra još jedan bivši igrač crveno-belih Dilan Enis.