Košarka

GOLEMAC: Mornar je izuzetno opasan tim, igra brzu i napadačku košarku!

Autor Anđela Pešić Izvor Pobjeda

Mornar Barsko zlato je u mini-seriji od dva poraza (četiri u posljednjih pet kola), a da bi prekinuo negativan niz moraće da savlada neku od ekipa koje se trenutno nalaze u gornjoj polovini tabele, odnosno plej-of zoni.

Izvor: MN Press

Naime, Barani, koji trenutno imaju četiri pobjede i sedam poraza, u naredna četiri kola gostuju Cedevita Olimpiji (skor 8-2) i Zadru (7-5), a dočekuju FMP (9-3) i Igokeu (5-7)…

S obzirom na dosadašnje partije Cedevita Olimpije u ABA ligi (drugačija je situacija u Evrokupu) i trenutnu formu (bez poraza u posljednjih pet kola), večerašnje gostovanje u Ljubljani je, čini se, i najteže iskušenje za izabranike Mihaila Pavićevića.

“Ušli smo u vrlo težak period gdje igramo derbi za derbijem, zaključno do meča sa FMP-om. O kvalitetima Cedevita Olimpije ne treba trošiti riječi, s obzirom na to da godinama igraju plej-of ovog takmičanja i da su im ciljevi uvijek visoki. Mi se trudimo da radimo dobro u ovim pauzama i nastavimo borbu za goli život”, rekao je Pavićević.

Mornar je dvije od četiri dosadašnje pobjede upisao u gostima, protiv Cibone i MZT-a. Izgubio je dva posljednja meča na strani, od Borca i Crvene zvezde.

“Čeka nas izuzetno teška utakmica, ekipa Cedevite Olimpije igra izuzetno brzu košarku sa dosta igre u tranziciji, gledaćemo to da zaustavimo i da damo sve od sebe da napravimo iznenađenje u Ljubljani,” rekao je Balša Živanović, plej Barana, koji je postigao 19 poena u posljednjem meču dva tima, u martu ove godine, koji je Cedevita Olimpija dobila u Baru sa 101:79.

Skor između Mornara i Cedevita Olimpije u ABA ligi je izjednačen – oba tima imaju po tri pobjede. Interesantno je da su oba tima više pobjeda ostvarila na gostujućem terenu, po dvije. Mornar je u Ljubljani prvo dva puta slavio (91:90, 93:88), a onda je prošle sezone poražen u glavnom gradu Ljubljane sa ubjedljivih 79:59…

“Mornar je izuzetno opasan tim, igra brzu i napadačku košarku. Imaju izuzetno talentovane igrače, mnogo mladih košarkaša sa puno energije, ali u isto vrijeme žele da se dokažu. Moramo da igramo fokusirano i da ne dozvolimo rivalima da igraju. Biće veoma teško zaustaviti ih. Mornar u svojim redovima ima Derona Rasela, koji je veoma brz i izuzetno dobar šuter, postiže 30 poena prosječno po utakmici. Moraćemo da se pripremimo da ga zaustavimo. Potrebno je da se krećemo u napadu, nalazimo otvorene šuteve na koš i igramo kao i uvijek, sa dosta trčanja, a u odbrani da pokažemo još solidniju igru. Pozivam navijače da nam se pridruže u ,,Tivoliju“, jer će nam biti potrebna njihova pomoć, sa kojom je mnogo lakše igrati,” rekao je trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac.

Večerašnja utakmica u ,,Tivoliju“ počinje u 19 časova.