Košarka

PARTIZAN NASTAVIO POBJEDNIČKI NIZ: Crno-bijeli savladali Igokeu!

Autor Kristina Milović

Partizan je slavio rezultatom 96:85 u Laktašima.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Partizan je nakon rezultatske klackalice i velike neizvjesnosti savladao Igokeu (85:96) u Laktašima u okviru 12. kola ABA lige i preuzeo vodeće mjesto od Crvene zvezde koja je danas savladala Borac u Pioniru. Crno-bijeli su ušli izuzetno motivisani u ovu utakmicu nakon tri vezane pobjede, ulogu favorita su opravdali u dvorani koja je bila ispunjena do poslednjeg mjesta.

Prvo poluvrijeme obilježile su trojke beogradske ekipe kao i veliki broj ukradenih lopti. Na devet pogođenih trojki Partizana domaći igrači nisu imali odgovor. Takođe, dva dobra zakucavanja Ledeja i Nanelija nisu ostavili ravnodušne ni pristalice Igokee. Prve minute u ABA ligi ove sezone odigrao je i tek oporavljeni Aleksa Avramović. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 47:57 za crno-bele.

Partizan je bolje ušao u drugo poluvrijeme i lako došao do osjetljivije prednosti od plus 15, ali Igokea se brzo konsolidovala. Trener Bajić je promenio odbranu i ekipa iz Laktaša je samo minut prije kraja treće dionice došla na jedan posjed razlike i tri poena minusa. Nažalost po pristalice ekipe iz Laktaša, na pauzu između četvrtina odlazi se pri rezultatu - 68:76. Četvrtu četvrtinu Partizan je krenuo izuzetno dobro i nakon samo nekoliko minuta vratili su prednost od deset razlike, Ledej je bio protagonista poena crno-bijelih. Pokušala je Igokea da se još jednom vrati u meč, ali nije uspjela.

Partizan je slavio rezultatom 96:85 u Laktašima.