Košarka

PARTIZAN SRUŠIO EVROPSKOG ŠAMPIONA - BOMBA NA 16 SEKUNDI DO KRAJA: Nije moglo bez drame, ali tu je pobjeda sezone!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Velika pobjeda Partizana u 14. kolu Evrolige, u Beogradu je pao Efes.

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana upisali su petu pobjedu u sezoni! U Beogradskoj areni pao je Efes (82:79), a crno-bijeli konačno su pokazali svoje najbolje lice. Tokom meča 14. kola Evrolige ekipa Željka Obradovića uspjela je da nadoknadi veliki zaostatak, a zatim u neizvjesnoj završnici slomi otpor dvostrukog šampiona Evrope i nanese Atamanovoj ekipi drugi neuspjeh u nizu.

Tako veliki trijumf mogao bi da znači i izlazak iz krize za Partizan, koji je prekinuo "crni niz" od pet uzastopnih poraza u Evroligi. Ipak, za Partizan neće biti previše vremena da se slavi. Već za tri dana se igra protiv FMP-a u ABA ligi, dok je narednog četvrtka na programu meč protiv Fenerbahčea u Istanbulu. Zatim slede Igokea i Bajern, pa domaći meč protiv Zadra - prva utakmica u 2023. godini.

Što se tiče večerašnjeg meča u Beogradu, obilježili su ga Dante Egzum, Džejms Naneli i Kevin Panter sa po 18 postignutih poena, dok im je Matijas Lesor dodao još 13. Francuski centar imao je i pet skokova, dok je Naneli čak sedam puta razigrao saigrače tokom svog najboljeg meča u Partizanu.

Na drugoj strani terena istakli su se Bobua sa 30 i Žižić sa 20 poena, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Zakazali su oni koji su do sada vukli turski tim - Micić je ubacio 14 poena (2/5 za dva, 2/9 za tri), a Vil Klajburn samo sedam poena (1/ za dva, 1/7 za tri).