KOŠARKA

UMESTO U NBA ZAVRŠIO U DRUGOJ LIGI: Igrao protiv Zvezde i Partizana, a posle brojnih skandala je PAO NA DNO!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Alesandro Đentile nekadašnji košarkaš Olimpije iz Milana karijeru nastavlja u drugoj ligi Italije i to u Udinama.

Izvor: MN Press

Nekadašnji reprezentativac Italije i velika nada tamošnje košarke Alesandro Đentile potpisao je ugovor sa Udinama. On će do kraja ove sezone braniti boje kluba koji se takmiči u drugom rangu italijanske košarke. Nekadašnji član Olimpije iz Milana poslednji angažman imao je u redovima Brindizija gde je beležio skoro 12 poena u proseku i 5,2 skoka po utakmici.

Očekivalo se da Alesandro krene stopama svog oca Nanda Đentilea, koji je godinama bio među najboljim italijanskim košarkašima, ali ga je "luda glava" omela da napravi veću karijeru. Alesandro je košarkom počeo da se bavi u Benetonu, nakon čega je 2011. prešao u Olimpiju iz Milana, gde je godinama krčio svoj put ka zvezdama, pa smo ga redovno gledali u mečevima Evrolige protiv Crvene zvezde. U tom periodu je stigao i do dresa A selekcije "azura" , a izabran je i na NBA draftu 2014. godine 53. pik od strane Minesota Timbervulfsa.

Sunovrat karijere krenuo je u Milanu, promenio je veći broj klubova, ali deluje da se nigde nije snašao. Nosio je dres Panatinaikosa, Hapoela iz Jerusalima, Virtusa, Estudijantesa, Trenta i Varezea, gde je tokom prošle sezone pravio brojne skandale. Imao je priliku on da igra i protiv Partizana u tom periodu, pa ga je beogradska pubika dobro upoznala.

Tokom leta Đentile je skrenuo pažnju na sebe, ali ne zbog košarkaških uspeha, nego zbog nezgode koju je doživeo na Majorci. Ovaj transfer dokazuje da je Đentie dotakao možda i najniži nivo svoje bogate košarkaške karjere. Ekipa Udina se nalazi na četvrtom mestu Serije B i vodi veliku borbu da se domogne elitnog ranga italijanske košarke. Đentile će svakako biti prvi superstar ekipe, a saigrač će mu biti stari poznanik sa kojim je delio svlačionicu u reprezentaciji Italije - Marko Kuzin.