Košarka

KRAJ - CRVENA ZVEZDA OTPUSTILA TRENERA! Velika promjena posle lošeg početka - Jovanović otišao!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Sporazumni raskid ugovora Zvezde i mladog stručnjaka Vladimira Jovanovića.

Izvor: MN Press

Košarkaški klub Crvena zvezda obavijestio je javnost o promjeni na klupi. Nakon nekoliko mjeseci nove sezone, crveno-bijeli otpustili su Vladu Jovanovića, talentovanog trenera koji je prije Malog Kalemegdana radio u FMP-u i Ciboni. U poruci koju je Zvezda ostavila na društvenim mrežama navodi se da je dogovor o prekidu saradnje postignut sporazumom, a posljednjih dana se u javnosti licitira o nasljedniku Jovanovića.

Kao prvi kandidat za to mjesto ističe se Duško Ivanović, trofejni trener koji je sa Baskonijom tri puta osvajao prvenstvo Španije. Iskusni crnogorski stručnjak ima bogato iskustvo u Evroligi i od njega bi se očekivalo da "zategne" ekipu koja je na početku nove sezone doživjela veliki kiks protiv Zadra u ABA ligi i upisala niz poraza na međunarodnoj sceni.

Ivanović bi trebalo da naslijedi jednog od najperspektivnijih srpskih trenera, koji se u novoj ulozi nije snašao. Ipak, on se sa klubom za koji navija rastaje u prijateljskim odnosima, što je istaknuto i na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

"Klub se ovom prilikom zahvaljuje Vladimiru Jovanoviću na velikoj energiji, trudu i radu koji je uložio na izuzetno zahtevnom mjestu prvog trenera našeg seniorskog tima. O narednim koracima ovim povodom, i imenovanju novog prvog trenera ćemo obavijestiti javnost blagovremeno i u najkraćem mogućem roku", navodi se u klupskom saopštenju.