Košarka

NIKOLIĆ: ZNAM ŠTA SE OD MENE OČEKUJE, ALI ZNAM DA ĆU IMATI POMOĆ!

Autor Anđela Pešić Izvor RTCG

Zoran Nikolić po pravilu veću ulogu u reprezentaciji dobija u Fibinim prozorima, kada u selekciji obično nema Bojana Dubljevića i Marka Simonovića. Centar francuskog Le Portela spreman je za ono što ga očekuje u duelu sa Češkom i njihovim prvim centrom Ondrejem Balvinom

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Nije se Nikolić naigrao na proteklom Eurobasketu, gđe su prednost na „petici“ imali Dubljević i Simonović, zato je motivisan da šansu koju sada dobije iskoristi na najbolji način za sebe i ekipu.

„U odsustvu Bojana i Marka očekujem da ću imati veću minutažu, jer to je nešto što sam iskusio u prethodnim prozorima i na šta sam svakako spreman. Znam šta se od mene očekuje, znam i da ću imati pomoć Nemanje Radovića i Alekse Ilića, sa kojima ću dijeliti minutažu, tako da ne brinemo već smo fokusirani na samu utakmicu. Češka je neugodan rival koji igra brzo i ima svoje kvalitete, ali ako mi budemo igrali kao u prethodnim prozorima, vjerujem da možemo da ih pobijedimo“ – ističe Nikolić.

Doskorašnji centar Budućnosti, koji je nakon Evropskog prvenstva otišao u francusku ligu, imaće zadatak da se nosi sa 217 cm visokim Ondrejem Balvinom iz ukrajinskog Prometeja (ekipe koja nastupa i trenutno je lider u zajedničkoj ligi Letonije i Estonije, a takmiči se i u Evrokupu), prvim centrom Češke koji svojoj selekciji donosi dosta agresivnosti na ofanzivnom skoku.

„Balvin je odličan igrač, visok i snažan i konstantno je na ofanzivnom skoku tako da ćemo morati dobro da zagrađujemo igrače pod našim košem, što može biti ključno. Generalno ne smijemo da im dozvolimo da igraju kako oni žele, već da uspostavimo naš ritam i tempo i tada ćemo imati dobre šanse“.

Le Portel je sezonu u Francuskoj otvorio sa 6 poraza (od toga u 3 meča praktično „na jednu loptu“), ali je uoči pauze vezao dvije pobjede i umakao iz zone ispadanja. Nikolić igra standardno, oko 20 minuta po meču, dobija dosta lopti u reketu i prvi je skakač ekipe.

„Prija mi veća odgovornost koju imam ove sezone, mada se još prilagođavam na tu promjenu iz jedne uloge u drugu, ali iz utakmice u utakmicu to mi ide sve lakše. Siguran sam da kako bude odmicala sezona, da ću i ja sve bolje igrati“.

U ovom kvalifikacionom ciklusu Nikolićev prosjek je 4.9 poena i 3.8 skoka po utakmici, a najbolje izdanje imao je protiv Portugala u Podgorici (11 poena, 11 skokova, indeks 25).

Možda ce vas zanimati