Košarka

BOGDANOVIĆ SE VRAĆA NA PARKET! Pričao o povredi i oporavku: "Dobro se osećam, nedostaje mi ritam"

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Bogdan Bogdnović trebalo bi vrlo brzo da se vrati na parket.

Izvor: Profimedia/Kevin C. Cox

Bogdan Bogdanović vraća se na teren uskoro. Srpski košarkaš je zbog povrede desnog kolena morao na operaciju, zbog toga je propustio i Eurobasket, ali sada stižu dobre vesti. Mogao bi da zaigra vrlo brzo. Nije govorio o tačnim datumima ili o eventualnoj utakmici kada bi se vratio, mada ne bi trebalo da čeka još dugo. Potvrdio je to i on sam.

U razgovoru za lokalne medije u Atlanti Bogdan je pričao o borbi i oporavku. "Vratio sam se aktivnostima na parketu i dobro se osećam. Malo sam van te košarkaške forme. Potreban mi je ritam, promena pravca, eksplozivnost. Za sada sam na to fokusiran. Osećam se bolje, mada je veći izazov sa mentalnog aspekta. Mora da se radi iz nedelje u nedelju. Rezultati se neće videti iz dana u dan, a postoje i neki loši dani, kao i dobri. Zato i kažem da je sve ovo jedan veliki izazov", rekao je Bogdanović.

NBA sezona nedavno je počela i Atlanata je posle šest odigranih kola na trećem mestu Istočne konferencije. Upisala je četiri pobede, uz dva poraza. Što se Bogdanovića tiče, on je prošle sezone prosečno beležio 15,1 poen, 4 skoka i 3,1 asistenciju po meču i Houksi jedva čekaju da se vrati na parket. Sa njim u timu ekipa dobija znatno više opcija, prvenstveno u napadu i organizaciji igre.