NOVA PRAVILA

NBA LIGA SUSPENDOVALA JOVIĆA! Nije odigrao ni minut, a već dobio KAZNU - evo objašnjenja!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Nikola Jović nije počeo u NBA ligi onako kako je očekivao.

Izvor: Profimedia

Mladi košarkaš Nikola Jović odigrao je odlično u predsezoni za Majami, ali na debi u NBA ligi još čeka. I tek će morati da čeka pošto je suspendovan... NBA liga je objavila da je Nikola Jović kažnjen jednu utakmicu neigranja zbog incidenta koji se dogodio na susretu njegovog Majamija i Toronta kada je nastala opšta tuča, a u njoj je neposredno učestvovao i košarkaš, utvrdila je istraga.

Šta se desilo? Nikola Jović je napustio klupu tokom sukoba Kejleba Martina i Kristijana Kolona početkom treće četvrtine, a takve stvari se više ne tolerišu po pravilniku NBA lige.

Zato je donijeta ekspresna odluka da Nikola Jović bude suspendovan na jednu utakmicu, dok je ista situacija i sa njegovim saigračem Kejlebom Martinom koji je bio vinovnik tuče. Da situacija bude nevjerovatnija, Kristijan Koloko iz Toronta, koji se tukao - nije suspendovan. Njemu je propisana samo novčana kazna od 15 hiljada dolara.

Svakako ne početak NBA karijere kakvom smo se nadali za Jovića, pošto teško da postoji igrač u istoriji takmičenja koji je bio suspendovan zbog disciplinskih razloga, a da još nije ni debitovao...

Interesantno je da je naredni meč Majamija koji će Jović i Martin propustiti upravo sutra protiv Toronta.