Košarka

PODIGAO TRI PRSTA U SPLITU, PUBLIKA GA VREĐALA: Trener Igokee se izvinjavao - On NE ZNA situaciju, nije imao nameru...

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Slaveći koš, igrač Igokee podigao je tri prsta i ušao u kratku raspravu sa publikom.

Izvor: YouTube/KK SPLIT

Igokea je pobedila Split u Dalmaciji 77:68, a meč je obeležio i kontakt košarkaša tima iz Laktaša Kendrika Reja sa publikom. On je realizovao slobodno bacanje posle tehničke, pa pogodio trojku i posle nje podigao tri prsta. Taj njegov gest iritirao je publiku, a o tome je posle utakmice govorio trener Igokee Dragan Bajić.

"Ovo što se desilo sa Rejom, što je podigao tri prsta, nije imao sigurno nameru... Nisam to video, ali sam siguran da nije imao nameru da provocira bilo koga, niti on zna situaciju", nasmejao se i Bajić, kao i svi u pres-sali. Prema objašnjenju prisutnih, navijače je više iritirala njegova reakcija i komunikacija, nego podignuta tri prsta.

"Pokušao sam da sugerišem ljudima da mi sigurno nismo ti koji treba da trpe uvrede, znaju ljudi iz Splita da kad dođu kod nas ne čuju nijednu ružnu reč. Nije bilo namere, ali opet - izvinjenje svima", dodao je trener tima iz Laktaša, koji je trenutno u vrhu tabele, sa odličnim skorom 3-1 na startu sezone.

Kendrik Rej je Amerikanac rođen 1994. u Njujorku, odrastao je u Bronksu, a u Igokeu je došao ovog leta, nakon što je prošlu sezonu proveo u grčkom timu Promiteas Patras. Igrao je i za turski tim Petkim Spor, kao i za AEK, Le Man, Makabi Tel Aviv i Nimburk.

Split Igokea
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.