Košarka

BARSELONA GUBILA, A ON NIJE HTEO NI DA ŠUTNE! Neshvatljiv potez zvezde Evrolige, uhvatio se za glavu kad je shvatio!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Neverovatan poraz Barselone i velika greška plejmejkera. Još jedan trijumf Litvanaca pred gostovanje Partizanu.

Izvor: Profimedia/Dax Images/Alamy Live News

Barselona je izgubila od Žalgirisa u Kaunasu (72:73), nakon neshvatljivog kiksa češkog košarkaša Tomaša Satoranskog, jednog od lidera španskog tima. Dok su isticale poslednje sekunde utakmice, on je dobio loptu u ćošku na polovini litvanske ekipe, imao priliku da šutne trojku za pobedu, ali je odabrao da iznenadi sve i da fintira čuvara, iako je mogao da mirno šutira. Fintirao je jednom, drugi put, vreme je iscurilo i Žalgiris je pobedio, nakon što je savladao i Virtus na istom mestu u sličnoj drami ove nedelje. Dok su domaći slavili, Satoranski se držao za glavu.

Čeh se ovog leta vratio iz NBA lige u Barselonu posle šest godina i niko nije očekivao da će se ovako zbuniti u situaciji u kojoj se očekivalo da bar pokuša da donese pobedu svom timu. Prethodno je u dramatičnoj završnici i Nikola Kalinić imao šansu da donese Barsi vođstvo trojkom iz suprotnog ugla, ali je promašio "otvoreni" šut, a domaći su preživeli jednim pogotkom svog najefikanijeg igrača, plejmejkera Kinena Evansa, koji je ubacio 18 poena, zaključno sa slobodnim bacanjem za nedostižnih 73:70. Usledili su penali Nika Laprovitole (za 73:72), a onda je neverovatan potez Satoranskog.

  • ŽALGIRIS: Evans 18, Lekavičijus 2, Hejs 2, Kalnijetis, Šmits 15, Birutis 4, Lukosijuna, Brazdeikis 6, Dimsa 6, Kavanah, Butkevičijus 5, Ulanovas 15
  • BARSELONA: Oskar Da Silva 4, Pauli, Šanli 8, Veseli 12, Kalinić 4, Satoranski 10, Laprovitola 8, Abrines 2, Higins 10, Tobi 4, Jokubaitis 10.

Žalgiris posle velikih pobeda u Kaunasu ima skor 2-2 i igraće u sledećem kolu protiv Partizana u Štark areni, narednog četvrtka od 20.30 časova. Sa druge strane, Barselona je takođe pala na 2-2.