Užas!

SKANDAL - ATAMAN POLUDIO, PA PRIJETIO SUDIJAMA U TURSKOJ: Isplivao šokantan snimak, ovo ne smije da radi šampion Evrope!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Poznati trener nije mnogo obraćao pažnju na ponašanje tokom prvenstvenog meča protiv Darušafake.

Izvor: Youtube/basketfaull/printscreen

Košarkaši Efesa savladali su Darušafaku (88:78) u nedelju uveče i zadržali maksimalan učinak u turskom prvenstvu, a jedan snimak sa ovog meča šokirao je košarkašku Evropu. Dok su igrači koje trenira Ergin Ataman promašivali zicere pod košem, poznati trener "divljao" je pored klupe za rezerve. Na kraju napada ni to mu nije bilo dovoljno, pa je ušao u teren!

Ataman je počeo da se unosi u facu jednom od arbitara, a u jednom trenutku mu je čak i prijetio prstom. Zbog toga je poznati trener - dvostruki šampion Evrope sa Efesom, isključen! Sudije nisu željele da tolerišu njegovo ponašanje, pa je odmah nakon pritužbi da je njegov igrač fauliran pod protivničkim košem Ergin Ataman morao da napusti dvoranu. Pogledajte kako je to izgledalo:

Ergin Ataman isključen protiv Darušafake
Izvor: Youtube/basketfaull

Inače, Ataman od 2017. godine predvodi Efes, a ovo mu je treći mandat u klubu. Sa ekipom iz Istanbula osvojio je dvije titule u Evroligi, a uporedo radi i kao selektor reprezentacije Turske sa kojom nije uspio da stigne do neke od medalja. Na klupskom nivou važi za jednog od najtrofejnijih evropskih trenera pošto je u dosadašnjoj karijeri osvojio Evroligu, Evrokup, Saporta kup i FIBA EvroČelendž. Pored toga ima pet titula, šest kupova i osam superkupova u Turskoj.