Košarka

JOVANOVIĆ: MUČI NAS SASTAV, NEMAMO SVE IGRAČE U EKIPI, PRIJE SVEGA POPOVIĆA I ILIĆA

Autor Mirela Ljumić

Poslije lagane utakmice sa MZT-om, košarkaše Budućnost Volija čeka veliki izazov u Poljskoj. Tim Jovanovića u utorak (20 časova) gostuje u Vroclavu.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

„Naš rival u dosadašnjem dijelu sezone u poljskoj ligi i samom Evrokupu je pokazao jako kvalitetnu igru. Ima sve pobjede u šampionatu, a ono što je pokazao na gostovanju Gran Kanariji je sigurno razlog zbog čega moramo da izađemo na utakmicu najbolje što možemo”, kazao je Vladimir Jovanović.

„Pred utakmicu sa MZT-om smo pregrupisali snage, podijelili nove uloge i našli način da odigramo solidno. Nadam se da smo u ova dva dana iskoristili na najbolji mogući način i da ćemo tamo otići spremni da se nadigravamo. Muči nas sastav, nemamo sve igrače u ekipi, prije svih Popovića i Ilića. Izostanak bilo koga je veliki hendikep, pogotovo u bekovskoj liniji, koja nije preširoka”, izjavio je Jovanović.

„Očekujem da izađemo jako i igramo odbranu, da im učinimo utakmicu teškom. Vole da trče, pokušaćemo da ih usporimo i nadam se da ćemo ih pobijediti. Veoma je važno da dobijemo ovaj meč, ali ne želimo da stavimo preveliki pritisak na sebe, jer ćemo onda biti stegnuti”, rekao je 27-godišnji Amerikanac.

„Ovo je, definitivno, utakmica koju moramo da dobijemo, jer želimo da budemo na pravom putu, da smo u igri za osvajanje Evrokupa i ABA lige. Zbog toga je važan svaki meč”, poručio je Rejnolds.