Izdrži!

ŠOKANTNO SAOPŠTENJE NBA IGRAČA - ČETIRI GODINE SE BORIM SA BOLEŠĆU! Prvi put progovorio o najtežoj bici, evo i zašto!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Nejt Robinson nikome nije govorio o tome do sada, ali se već godinama bori sa teškom bolešću.

Izvor: Profimedia/J. Conrad Williams Jr./Newsday/MCT

Nekadašnji dugogodišnji NBA igrač i trostruki osvajač takmičenja u zakucavanjima na NBA Ol Staru Nejt Robinson sve je iznenadio kada je odjednom objavio da se bori sa bolešću već četiri godine! Omaleni bek koji je nastupao za Njujork, Čikago, Denver i veliki broj drugih klubova je posle karijere čak imao i jedan boks meč, a sada je otkrio da trenutno pokušava da pobjedi u najbitnijem meču karijere!

On ima problema sa bubrezima i već četiri godine pokušava da se izliječi, a kako kaže riješio je da se oglasi kako bi se ljudi koji su u sličnoj situaciji osjetili jače i kako bi počeli da pričaju o problemima koje imaju. 

"Trenutno se liječim zato što mi je otkazao bubreg i lično se borim sa tim već poslednje četiri godine. Sada ovo dijelim sa vama zato što hoću da budem glas svih onih koji imaju problem da pričaju o ovoj bolesti i većem ciju - našem zdravlju. Nikada nisam bio glasan lider na terenu i hteo sam da budem vođa tako što ću se svojim primjerom dokazati, ali sada je vrijeme da progovorim i pomognem svima koji imaju problema sa bolestima bubrega. Veoma sam zahvalan na brizi i podršci koju sam dobio i koju nastavljam da dobijam tokom ovog procesa i nadam se da će ova objava pomoći ljudima poput mene", napisao je Nejt Robinson u svojoj objavi. 

On je karijeru završio 2018. godine, nakon kraja aktivnog igranja košarke pokušao je da se bavi i američkim fudbalom, ali nije uspio. Prije svega je tokom karijere bio poznat po fenomenalnim zakucavanjima koje je uspjevao da izvede uprkos tome što je visok tek 175 centimetara.