Au...

MVP NBA BIO PRED POTPISOM ZA TIM IZ ABA LIGE!? Hrvat sve otkrio: Hteli su da mu daju budžet cele ekipe za dva meča!

Autori Anastasija Đonović mondo..rs

Mario Kasun se prisetio svojih dana u Zagrebu i otkrio da je jedna od ideja uprave bila dovođenje Derika Rouza!

Izvor: Profimedia/YouTube/screenshot/Podcast Inkubator

Poslednji NBA "lokaut" desio se 2011. godine, a tada su mnogi poznati NBA igrači stigli u Evropu, a neki i u ABA ligu. Nikola Peković je dominirao u Partizanu, a pred svoju ruki sezonu Nikola Vučević je bio nezaustavljiv u dresu Budućnosti. Ipak, malo ljudi zna da je malo nedostajalo da u ABA stigne MVP NBA lige!

Gostujući u "Podkast inkubatoru" nekadašnji NBA centar i bivši košarkaš Zagreba i reprezentacije Hrvatske Mario Kasun otkrio je da su "mravi" želeli Derika Rouza!

"A bila je priča da dođe Derik Rouz jer nam je bio sponzor Adidas a bio je onaj lokdaun. Koliko bi njega platili za dve utakmice...Čovek je imao budžet cele ekipe", otkrio je Kasun. 

U Zagreb je na kraju stigao Ti Džej Ford koji je odigrao nekoliko mečeva i stigao da vidi kako se u Kragujevcu okreće prase na jugu! Na kraju je klub zbog takvih egzibicija doživeo finansijski krah.

"Bilo mi je to jako drago razdoblje jer sam bio sa tim našim momcima koji su bili jako dobri momci. Bila je tako zdrava atmosfera, naravno trener je bio bože sačuvaj, ali to neću da komentarišem. Tako su pucali na nešto, obećavali su neka brda i doline, a bili su dužni kao Grčka. A te pare, ko će da mi vrati... Bilo je razgovora da ti bar nešto daju, oni nam nisu dačli ništa", otkrio je Kasun.