PROMJENA

IGRAO ZA CRVENU ZVEZDU I PARTIZAN, SAD SE VRATIO U ABA LIGU: Lutao posle teške povrede, a sada je potpisao u Hrvatskoj!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Igraće Aleksandar Aranitović ponovo u ABA ligi.

Izvor: MN Press

Aleksandar Aranitović (24) ide u Cibonu. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Partizana po svemu sudeći karijeru će nastaviti u Hrvatskoj. Tako tvrdi agencija "FlyBasket" koja je prenijela ovu informaciju i to bi značilo da će košarkaš trebati da se vrati u ABA ligu ubrzo.

Aranitović igra na poziciji beka, karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi, ali je bio i na pozajmici u Megi. Posle toga napravio je transfer koji je u tim momentima uzburkao javnost, prešao je u redove najvećeg rivala crveno-bijelih, potpisao je za crno-bijele. Tamo je igrao dvije sezone, ali nije uspio da se dokaže. Otišao je u Francusku (ADA Blos), pa Holandiju (Den Boš), onda se vratio u Mladost iz Zemuna, da bi prošlu sezonu završio u Litvaniji (Alitus Džukija).

On je početkom 2016. godine doživio jednu od najtežih povreda u sportu, na pozajmici u Megi pokidao je prednje ukrštene ligamente kolena. U decembru iste godine obnovio je povredu i to je svakakao uticalo na njegov košarkaški razvoj. Sa Zvezdom je osvojio Superligu, sa Partizanom Kup Radivoja Koraća, dok je u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije osvojio srebro i bronzu.